Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν την Κυριακή 19/01

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ( ΟΙΥΕ) και αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Κυριακή 19 Γενάρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ σε καλεί να απεργήσεις, να κανείς την απεργία δική σου υπόθεση.
Γιατί εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν με γρήγορα βήματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Την Κυριακή 19/1/2014 απεργούμε :
Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο χωρίς να δείχνουμε τη δύναμη μας παντού σε κάθε κατάστημα σε κάθε μονοπωλιακό όμιλο, την ημέρα της απεργίας να μην πάει κανείς για δουλειά, να αναλάβουμε οι ίδιοι την επιτυχία της μαζί με το συνδικάτο στο κλάδο.
Γνωρίζουμε πολλή καλά πόσο δύσκολο είναι για εσένα να ξεπεράσεις της απειλές της εργοδοσίας, τον τρόπο που η ομοσπονδία του κλάδου οργανώνει τη συγκεκριμένη απεργία και τους αγώνες γενικότερα, την απογοήτευση, τη λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, παρόλα αυτά εμείς σε καλούμε να δώσεις μαζί μας την μάχη της απεργίας για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη.
Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις με τον φόβο και την τρομοκρατία ότι εάν δεν δουλέψεις    για 300 και 400 ευρώ θα προστεθείς και εσύ στην μακριά λίστα των ανέργων, εμείς για αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.
Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις ατελείωτες ώρες δουλειάς, με 7 Κυριακές το χρόνο μακριά από την οικογένεια σου και τώρα με της λευκές νύχτες να σου βγαίνει η ψυχή μέχρι της 11 το βράδυ και ξανά από την αρχή.
Την ιδία ώρα η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια  στο εμπόριο επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, δίνουν απλόχερα στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, κάνουν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, δίνουν τζάμπα εργαζομένους και ιδιαιτέρα νέους με τα προγράμματα της Ε.Ε.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ καλεί όλους τους εργαζομένους ιδιαίτερα  τους νέους και της γυναίκες να απαντήσουν στην εργοδοσία με την συμμετοχή τους στην απεργία με αιτήματα που να αφορούν :

  •        Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.
  •       Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  •        Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα ,με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  •        Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ  (ΟΙΥΕ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια απεργία που την υπονομεύει συνειδητά από τα γεννοφάσκια της, αφού την προκηρύσσει κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».
Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πρόταση για απεργία την Τετάρτη 29 Γενάρη, προβάλλοντας το ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο δίπλα στην υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας θέτει το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο χωρίς μειώσεις, με επαναφορά των μισθών στα 918 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τη μείωση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας το 2012.
Στον αντίποδα, οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία (ΕΜΕΙΣ – πρώην στελέχη ΠΑΣΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρότειναν και τελικά αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Κυριακή 19 Γενάρη. Η απόφαση πάρθηκε,  με αφορμή το γεγονός ότι η ερχόμενη Κυριακή είναι μία από τις εφτά του έτους, κατά τις οποίες θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο (4177/2013), που κάνει ένα βήμα πιο πέρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια απεργία που την υπονομεύει από τα γεννοφάσκια της, αφού την προκηρύσσει κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», χωρίς να έχει το χρόνο, αλλά και την πρόθεση να την οργανώσει και να κινητοποιήσει τους εργαζομένους. Κι αυτό ενώ προηγήθηκαν άλλες τρεις Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και η πολυδιαφημισμένη «Λευκή Νύχτα» στο Δήμο της Αθήνας, με δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα για τους εμποροϋπαλλήλους.
Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση δεν αλλάζει με «απεργίες» χωρίς απεργούς, που λειτουργούν μόνο ως επικοινωνιακά «χάπενινγκ» στο κέντρο της Αθήνας, όπως αυτές που προκηρύσσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν θέση μάχης, να σχεδιάσουν, να προετοιμάσουν, να οργανώσουν την πάλη τους και να προχωρήσουν σε απεργία, απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Pin It on Pinterest