Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου: “Όλοι στην απεργία στις 8 Αυγούστου”

Το Σωματείο  Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου εκφράζει την συμπαράσταση του στον δίκαιο  αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την απεργία τους την Παρασκευή 8-8-2014.

Όμως θα ήταν χτύπημα στο σύστημα, στην εργοδοσία, στην ίδια την κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που προσκυνούν τις συγκεκριμένες πολιτικές αν την συγκεκριμένη στιγμή ,η απεργία γινόταν από όλη την εργατική τάξη ,από όλους τους εργαζόμενους στη ΡΟΔΟ.

Γιατί τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων ,είναι  προβλήματα και άλλων κλάδων.

Γιατί η απληρωσια ,η παραβίαση των συμβάσεων, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ,οι ατέλειωτες υπερωρίες ,οι μισθοί πείνας το επίδομα ανεργίας  είναι προβλήματα  πολλών κλάδων εργαζομένων στη ΡΟΔΟ.

-Γιατί η υγεία ,η παιδεία ,οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό που ψηφίζεται αύριο ,οι φόροι ,τα χαράτσια είναι προβλήματα όλης της εργατικής τάξης.

-Γιατί το φίμωμα ,η απαγόρευση της απεργίας ,και άλλων αντεργατικών νόμων που θα ψηφίσουν τον Σεπτέμβριο για το Συνδικαλιστικό αφορούν όλη την εργατική τάξη

Εμείς κάναμε πρόταση στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για Παρροδιακη απεργία όμως η πλειοψηφία της Διοίκησης, αυτοί που συμπαραστέκονται σήμερα και προτρέπουν όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων αρνήθηκαν με την δικαιολογία δεν δεχθηκαν τα σωματεία από άλλους κλάδους ,γιατί την συγκεκριμένη στιγμή δεν είχαν προβλήματα.

ΕΜΕΙΣ θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε γρανάζια για να παράγουμε για μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, η θα παράγουμε για την τάξη μας, για ανάπτυξη προς όφελος μας και όχι για αυτούς που στερούν τη δυνατότητα να απολαυσουμε τους κόπους της δουλειάς μας.

Η δυσαρέσκεια, η  αγανάκτηση, η οργή μας, είναι πολύ μεγάλη.

Αυτά πρέπει να μετατρέψουμε σε οργανωμένη  δραση,σε συμμετοχη,σε αγώνα για την ζωή ,μέσα από την εγγραφή στα σωματεία μας, την ενημέρωση για τα δικαιώματα μας, την εξασφάλιση της ταξικής πορείας των σωματείων,

την  αλλαγή συσχετισμού δύναμης όπου σήμερα κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμος,που είναι μέρος του προβλήματος.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ,τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Με το ΠΑΜΕ, με τις  δυνάμεις που  αγωνίζονται ασυμβίβαστα ανυποχώρητα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές , και σε όσους τις υλοποιούν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΟΔΟΥ

                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                   ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This