Για σοβαρές συνέπειες σε Σουηδία και Φινλανδία αν θελήσουν να ενταχθούν στο NATO, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία μίλησε την Παρασκευή (25/2) για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, η Μαρία Ζαχάροβα είπε, μεταξύ άλλων, ότι Σουηδία και Φινλανδία θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες αν αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Russia threatens both Sweden and Finland with political and military consequences if they join NATO 😳 #Russia #Ukraine #Sweden #Finland #NATO #Putin pic.twitter.com/whL0tfo8IY
— WORLD WAR 3 – RUSSIA vs Ukraine #2022 (@WW32022) February 25, 2022
Η ίδια τόνισε πως η Ρωσία έχει καθήκον «να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 στη δικαιοσύνη».
«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» επεσήμανε όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.