«Ανθέ της ψυχής μου – Ο αετός πεθαίνει στον αέρα»: Το συγκινητικό αντίο της μητέρας του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα

Οι επικήδειοι λόγοι του πατέρα και της μητέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που σκοτώθηκε στη συντριβή του Φάντομ στην Ανδραβίδα έκαναν άπαντες να βουρκώσουν στο άκουσμά τους.

«Θέλω να στείλω τη συμπαράστασή μου στη μάνα του Στάθη που περνάει ίδιο δράμα με το δικό μου, ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση όλο τον κόσμο. Δύο λόγια για τον γιο μου, που δεν είμαι σίγουρη αν του τα είπα εν ζωή και που δυστυχώς έφυγε από κοντά μου τόσο νωρίς» είπε αρχικά η μητέρα του με βαθιά συγκίνηση.

«Μάριε, αγόρι μου γλυκό, ανθέ της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με στεναχώρησες, ήρεμος υπομονετικός ποτέ δεν παραπονέθηκες. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος φίλος που θα ήθελε κάποιος δίπλα του, ο καλύτερος αδερφός, ο καλύτερος εγγονός, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου.

Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, έθεσες υψηλούς στόχους και τα κατάφερες.  Έγινες ο ήρωας της καρδιάς μας και ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε κι όλη η Ελλάδα σου φωνάζει αθάνατος. Κι εσύ κι ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Είσαι και θα είσαι ο άγγελος μου, πόσο θα μου λείψεις…

Θα αφιερώσω δύο στίχους στον Μάριο και στον Στάθη, σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν ως τώρα και κυρίως σε όσους συνεχίζουν να πετούν. “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός, της απονιάς όταν τον βρίσκει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός”.

Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο αστέρι μου, κι όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο Μάριος  – Μιχαήλ Τουρούτσικας πέθανε υπέρ πατρίδος… Αθάνατος» είπε η μάνα του νεκρού πιλότου, φέρνοντας δάκρυα σε όσους βρέθηκαν στην κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού.

Pin It on Pinterest

Share This