Η παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα από σήμερα στις κορυφές των βράχων της Καλύμνου (Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ)

Άρχισε  σήμερα 9 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο, σε συνεργασία του Δήμου και της εταιρείας outdoor προϊόντων “The North Face” και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12, όπου και θα γίνει η τελετή λήξης.

 

Με βασικούς υποστηρικτές τις εταιρείες Jeep και Climbing Tecnology, σήμερα Πέμπτη ξεκίνησε το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ, γνωστό και ως The North Face Kalymnos Climbing Festival, που περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα και έχει προσελκύσει όλη την παγκόσμια ελίτ της αναρρίχησης και χιλιάδες λάτρεις του αθλήματος αυτού. 

Φέτος για πρώτη φορά τα χρηματικά έπαθλα δεν θα δοθούν στους αθλητές που θα διακριθούν, αλλά θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου (Kalymnos Rescue Service) και στο Νοσοκομείο του νησιού για την κάλυψη των αναγκών τους, όσον αφορά σε εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό αντίστοιχα.

Το πλούσιο πρόγραμμα του τετραημέρου αυτού αθλητικού γεγονότος, περιλαμβάνει ανάμεσα στ’ άλλα, αναρριχητικούς μαραθώνιους για συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, παρουσιάσεις – προβολές από τους ζωντανούς θρύλους της αναρρίχησης, deep water soloing, beach party και άλλα πολλά.

Επίσης για πρώτη φορά στην διάρκεια του Διεθνούς αυτού Φεστιβάλ, θα υπάρχει και μια επιπλέον δραστηριότητα, η γνωστή ως Deep Water Soloing, δηλαδή ελεύθερη αναρρίχηση με ασφάλεια την θάλασσα, που θα διεξαχθεί στην Ρίνα του Βαθύ, μια τοποθεσία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με το υπέροχο Φιόρδ.

“Παλμός της Καλύμνου”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους και για το “DeepWaterSolo” στο ξενοδοχείο ElenaVillage


19:30 Τελετή Έναρξης του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο ElenaVillage

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
08:00 – 13:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους ( “OPEN” και “BIG” ) και για το “DeepWaterSolo” στο ξενοδοχείο ElenaVillage


09:00 – 18:00 Πρώτη ημέρα των Μαραθώνιων “Οpen” και “Big”


21:30 Ομιλία – Παρουσίαση αναρριχητικών περιπετειών και εξερευνήσεων από αθλητές “θρύλους” της North Face στο ξενοδοχείο ElenaVillage

Σάββατο 11 Οκτωβρίου
09:00 – 17:00 Παρουσίαση των καλεσμένων «ζωντανών θρύλων» της αναρρίχησης


09:00 – 18:00 Δεύτερη ημέρα των Μαραθωνίων “Οpen” και “Big”


20:30 – 22:30 Ελληνικό Δείπνο


22:30 Απονομές Επάθλων


23:30 BeachParty στην παραλία του Μασουριού

Κυριακή 12 Οκτωβρίου
11:00 – 16:00 DeepWaterSolo παρέα με τους αθλητές της North Face

Pin It on Pinterest