Ανακοπή καρδιάς: Αυτά είναι τα 6 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η ανακοπή της καρδιάς είναι μία αιφνίδια και επείγουσα κατάσταση.

Μάλιστα, παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και όχι μόνο στους ενήλικες. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχει θύματα ακόμη και παιδιά ή έφηβους.

Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τα συμπτώματα και για τα μέτρα πρόληψης της καρδιακής ανακοπής:

Καρδιακή ανακοπή – Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν έξι συμπτώματαabout:blank

– Επαναλαμβανόμενες ανεξήγητες λιποθυμίες
– Πόνο στο στήθος ή δυσφορία όταν γυμνάζεστε
– Απώλεια συνείδησης κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την άσκηση
– Ζαλάδα ή σκοτοδίνη ειδικά κατά την άσκηση
– Ασυνήθιστη κούραση
– Ταχυκαρδία ή αίσθημα καρδιακών παλμών

Καρδιακή ανακοπή – Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν τέσσερα μέτρα πρόληψης

– Άσκηση

Συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά και να συνδυάζετε την άσκηση με υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

– Μην καπνίζετε

Οι χημικές ουσίες που περιέχει ο καπνός του τσιγάρου καταστρέφουν σταδιακά τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά. Όσο νωρίτερα το σταματήσετε, τόσο το καλύτερο για την καρδιά και την γενική σας υγεία.

– Διατηρείτε σταθερό βάρος

Η παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη πολλών και δυνητικά θανατηφόρων παθήσεων, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Εάν έχετε περιττά κιλά και ο Δείκτης Μάζας Σώματός σας είναι υψηλότερος από τον φυσιολογικό, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε διατροφή απώλειας βάρους και άσκηση, άμεσα.

– Υγιεινή διατροφή

Είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και βελτιώνει συνολικά την ποιότητα ζωής. Η διατροφή για την προστασία της καρδιάς πρέπει να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Αποφεύγετε το πολύ αλάτι και τη ζάχαρη και περιορίστε τα λιπαρά για να μειώσετε και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Ανάρρωση

Η ανάρρωση από μια ανακοπή καρδιάς είναι πάντα μια λεπτή διαδικασία, διότι οποιαδήποτε καρδιακή προσβολή αποδυναμώνει την καρδιά σε κάποιο βαθμό. Αλλά σε γενικές γραμμές, ο ασθενής μπορεί να έχει μια κανονική ζωή μετά το επεισόδιο. Ωστόσο, ανάλογα με τη σοβαρότητα της καρδιακής προσβολής, το άτομο μπορεί να εμφανίσει:

  • Καρδιακή ανεπάρκεια: Η καρδιά δεν αντλεί αρκετά καλά το αίμα, για να καλύψει τις ανάγκες του σώματος)
  • Αρρυθμίες, ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό
  • Ανακοπή καρδιάς, ή αιφνίδιο καρδιακό θάνατο: Η καρδιά ξαφνικά σταματά να χτυπά)
  • Καρδιογενές σοκ: Η καρδιά έχει υποστεί τόσο μεγάλη βλάβη από την καρδιακή προσβολή που το άτομο πέφτει σε κατάσταση σοκ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη άλλων ζωτικών οργάνων, όπως τα νεφρά και το συκώτι
  • Θάνατος

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This