Άμεσες παρεμβάσεις απο τον Δήμο στις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησι

Αυτοψία σε περιοχές και σημεία που επλήγησαν από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ρόδου Φωτης Χατζηδιάκος, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο κ. Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κοσκινού Νίκο Μανωλάγκα και το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρα Κοσκινού που υποχώρησε τμήμα της οδού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ακολούθως έδωσε εντολή για την άμεση παρέμβαση προσπελασιμότητας της οδού, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη. Επιπρόσθετα ζήτησε από το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέκο Μπεκιάρη την άμεση εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή τοιχείου, προκειμένου να αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Αφάντου Μανόλη Λόγγο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες Λίτσα Ζανετούλη και Γιώργο Πέρρο, επισκέφτηκαν το Βρεφονηπιακό Σταθμό Κολυμπίων που στεγάζεται σε παλιό ιταλικό κτίριο, στο οποίο παρατηρήθηκαν προβλήματα με τη μόνωση της ταράτσας. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και προτάθηκε η προσωρινή μετεγκατάσταση των παιδιών στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αφάντου, και ταυτόχρονα η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάστασης και ανακαίνισης του βρεφονηπιακού Σταθμού Κολυμπίων από ιδίους πόρους.

Τέλος ο κ. Χατζηδιάκος επισκέφτηκε το παραλιακό μέτωπο Αφάντου στο οποίο παρατηρήθηκε κατάρρευση μικρού τμήματος του ποδηλατόδρομου.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων οι υπηρεσίες του δήμου , ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Δυστυχώς παρατηρήθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα σε περιοχές που παλαιότερα διανοίχθηκαν δρόμοι, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες και ασφαλτοστρώθηκαν πρόχειρα χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τη δημιουργία τεχνικών έργων και τοιχείων αντιστήριξης, με αποτέλεσμα σε κάθε δυνατή βροχόπτωση να είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαθιστούμε κατολισθητικά φαινόμενα και ταυτόχρονα να εκπονούμε μελέτες για κατασκευή τοιχείων με ιδίους πόρους του δήμου».