Alltours: Αύξηση για Ρόδο και Κρήτη και πτώση στην Κω

Ο μεγάλος γερμανικός tour operator Alltours, σκοπεύει να συνεχίσει την επέκταση της ξενοδοχειακής αλυσίδας Allsun, για να προσφέρει στους πελάτες αποκλειστικές υπηρεσίες και να επιτύχει βελτίωση των αποτελεσμάτων του, από αυτές τις συνέργειες.
Ο ιδιοκτήτης της Alltours, Willi Verhuven είπε σε συνέντευξή του στο FVW, ότι θέλει να αναλάβει περισσότερα ξενοδοχεία και να προσθέσει πολυτελείς σουίτες για να διαφοροποιήσει το portfolio των ακινήτων. O γερμανικός όμιλος ανέλαβε πρόσφατα δύο ακόμα ξενοδοχεία Palmira στην Μαγιόρκα, κάνοντας την Allsun τη δεύτερη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στο νησί. Έτσι τώρα υπάρχουν 21 ξενοδοχεία Allsun στη Μαγιόρκα καθώς και έξι στις Κανάριους Νήσους.

Τα ξενοδοχεία της Allsun συνεργάζονται στενά με τον πυρήνα της γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας, εξήγησε ο Verhuven. Περίπου 250.000 πελάτες της Alltours έμειναν σε κάποιο ξενοδοχείο της Allsun πέρυσι. «Μπορούμε να ενεργούμε από κοινού και αυτό βελτιώνει την κερδοφορία και για τις δύο πλευρές», είπε. «Η Allsun συμβάλλει στο κέρδος Ομίλου Alltours, με διψήφιο αριθμό εκατομμύριων κάθε χρόνο», υπογράμμισε.

Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην Ισπανία ως κύρια γεωγραφική περιοχή για μελλοντική επέκταση, επιβεβαιώνει ο Verhuven. “ Έχω μια μεγάλη λίστα ακινήτων που με ενδιαφέρουν”. Υποβάθμισε την πιθανότητα να επενδύσουν στην Τουρκία ή την Αίγυπτο, αλλά πρόσθεσε: «Βασικά, δεν θα απέκλεια κανένα προορισμό, που θα έφερνε πλεονεκτήματα για την Alltours». Τον περσινό χρόνο, μόνο η Alltours επένδυσε 120.000.000€ από τους δικούς της οικονομικούς πόρους για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

«Τα βασικά κριτήρια για ένα ακίνητο της Allsun είναι η τοποθεσία, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην παραλία, να είναι μεταξύ 240 και 360 δωματίων, να έχει εγκαταστάσεις ευεξίας και φυσικής κατάστασης, και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με πληθώρα από ιδιαίτερες αποκλειστικές λεπτομέρειες», σύμφωνα με τον γερμανό επιχειρηματία. Επιπλέον, ο ίδιος σχεδιάζει τώρα να προσθέσει περισσότερα δωμάτια και σουίτες πολυτελείας στα ξενοδοχεία Allsun. «Χτίζουμε πολυτελείς σουίτες σε διάφορα ξενοδοχεία της Allsun αυτή τη στιγμή. Στο μέλλον θα υπάρξουν πολυτελείς σουίτες σε πολλά από τα ακίνητα της Allsun.»

Εν τω μεταξύ, η Alltours αποκάλυψε συνδυασμούς κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2016, παρόμοιους με συνδυασμούς άλλων γερμανικών tour operators. Η εταιρεία ανακοίνωσε στην ITB την περασμένη εβδομάδα, ότι έχει διψήφια αύξηση για την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 25% για τις Καναρίους Νήσους και τη Βουλγαρία, ενώ η Ελλάδα διαιρείται με ισχυρή αύξηση για την Κρήτη και τη Ρόδο, αλλά και μια πτώση στις πωλήσεις για την Κω. Οι πωλήσεις έπεσαν απότομα για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική.

«Η ζήτηση στρέφεται δυναμικά προς τη δυτική Μεσόγειο», σχολίασε ο Verhuven. Όσον αφορά την Τουρκία, είπε ότι οι ξενοδόχοι αυτή τη στιγμή κάνουν εκπτώσεις έως και 50%, που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά πακέτα «σε τιμές της τελευταίας στιγμής» είναι ήδη στην αγορά για τον προορισμό αυτό.

Η Alltours εξακολουθεί να θέλει να φτάσει τον ετήσιο στόχο της, να επιτύχει δηλαδή μία αύξηση 1,8% στον αριθμό των πελατών της, παρά την τρέχουσα συνολική μείωση των πωλήσεων.

Πηγή : money-tourism.gr