Αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο Platinum, η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Ομίλου με τις συζύγους τους, μέλη του Ομίλου Rotaract Ρόδου, μέλη του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου, η πρόεδρος της λέσχης Lions Ηλιούσα κα Ειρήνη Φτακλάκη, πλήθος φίλων του Ομίλου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος εκλεγμένος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου χαιρέτησε την εκδήλωση και συνεχάρη τα μέλη του ομίλου για το έργο και την γενικότερη παρουσία και προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Βαγγέλης Μανδρακός  στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πολυδιάστατου έργου του Ομίλου την προηγούμενη χρονιά  που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και τη προσφορά  του ομίλου στην κοινωνία, τον συνάθρωπο, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τους νέους. Αναφέρθηκε στην θετική εμπειρία του από την συλλογικότητα στις αποφάσεις και δράσεις του Δ.Σ. καθώς  και τις διαδικασίες ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων  και σημείωσε πως η σοφία που αποκόμισε θα του είναι χρήσιμη στο μέλλον.  Επισήμανε πως η πολυετής πολύπλευρη κρίση που βιώνει η χώρα μας δεν αφήνει ανεπηρέαστο  τον όμιλό μας αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και για τον όμιλό μας και για το Δ. Ρόταρυ γιατί η δυναμική δράση του Ροταρυ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας της ανθρωπότητας προς την πρόοδο και την ευημερία.

Στη συνέχεια κάλεσε και ευχαρίστησε ένα – ένα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ για την τιμή που του κάνανε να συμμετέχουν και να τον βοηθούν όλοι, με καλή διάθεση σε όλα «όσα περάσαμε μαζί  αυτή τη χρονιά» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Τιμήθηκαν επίσης από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Μανδρακό,  ο Προπρόεδρος Ιπποκράτης Καζουλάκης για την πολύτιμη αρωγή του στο έργο του Ομίλου από τη θέση του Βοηθού Διοικητή 2013-2014 της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Rotary, ο Μανώλης Ζαννής για την καθοριστική συμβολή του στην οργάνωση του διεθνούς RYLA ενός σεμιναρίου για την ηγεσία με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Ρόδο, ο Θανάσης Δηλανάς για την οργάνωση μιας επιτυχημένης δενδροφύτευσης σε περιοχές του νησιού μας καθώς και ο Κώστας Λουιζίδης για την σημαντική προσφορά για ακόμα μια χρονιά στο όμιλό μας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος παρουσιάζοντας τον νέο πρόεδρο Κυριάκο Κυριακούλη υπογράμμισε  χαρακτηριστικά: «Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά και ευτυχία το γεγονός ότι σε λίγο θα παραδώσω την προεδρία στον αγαπητό μου φίλο Κυριάκο  ο οποίος διαθέτει ξεχωριστές ικανότητες, ηγετικά προσόντα και μεθοδικότητα και εκφράζω τη βεβαιότητα, και όχι απλώς την ευχή, ότι ο αγαπητός Κυριάκος θα είναι ένας πρόεδρος που θα αφήσει εποχή στον όμιλό μας».

Ο νέος πρόεδρος του Ομίλου Κυριάκος Κυριακούλης, αφού συνεχάρη τον απερχόμενο πρόεδρο για το έργο του τονίζοντας πως στο διάστημα της προηγούμενής χρονιάς ο Βαγγέλης Μανδρακός απέδειξε πως μπορεί να συνενώνει  και να ξεπερνά τα εμπόδια επιστρατεύοντας την κοινή λογική και το πρακτικό πνεύμα, του ευχήθηκε μάλιστα,  η καλή πίστη που εκδηλώνει να του προσφέρει περισσότερες χαρές και συγκινήσεις από τις πίκρες και απογοητεύσεις στους νέους ρόλους που αναλαμβάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκ μέρους των μελών του Ομίλου του δώρισε τη σφύρα ενάρξεως και λήξεως των συνεστιάσεων.

Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η φιλία, ο καλός λόγος, ο αλληλοσεβασμός, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του  κλίματος και του πολιτισμού των μελών του ροταριανού ομίλου. Οι κοινωνικές δράσεις,  τα ανθρωπιστικά προγράμματα, η προσφορά στους άλλους είναι η αποτελεσματικότερη  μέθοδος για να χαμηλώσουν τα εμπόδια και να απλοποιηθούν τα προβλήματά», και πως «αυτό το ρόταρυ με τις πανανθρώπινες αξίες και ενός συστήματος αρχών, θα υπηρετήσω και θα στηρίξω από  θέση του προέδρου μαζί με τα εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. σ’ έναν από τους πλέον δραστήριους και ιστορικούς ομίλους της Ελλάδας.»

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζωογόνησης και προσαρμογής του ομίλου στα νέα δεδομένα λέγοντας: «Η προσαρμογή είναι η απόδειξη της ζωής. Η ζωή βρίσκεται μέσα  σε κάποιο στάδιο αλλαγής και το σήμερα απαιτεί κάτι περισσότερο από το καλό.»

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για το Ροταριανό Έτος 2014-2015, το οποίο είναι το παρακάτω:

Πρόεδρος: Κυριακούλης Κυριάκος

Αντιπρόεδρος: Σαββαϊδης Σάββας

Γραμματέας: Ζαννής Μανώλης (υποδεδειγμένος πρόεδρος 2015-2016)

Ταμίας: Κουρούνας Γιώργιος

Κοσμήτορας: Παπαζαχαρίου Ζαχαρίας

Προ- πρόεδρος: Μανδρακός Βαγγέλης

Μέλη:

Καρατζαφέρης Γιάννης

Οικονόμου Νίκος

Τζεδάκης Γιώργος

Αναπληρωματικά Μέλη:

Θεοχάρης Θεοχάρης

Λουκαράς Χαράλαμπος

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Κυριάκος Φ. Κυριακούλης Μανώλης Ζαννής

Πρόεδρος Δ.Σ. 2014-2015                                                 Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. 2014-2015

Pin It on Pinterest