Ενέργειες για την αξιοποίηση της Μαρίνας Μανδρακίου

Τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού για την αποδέσμευση της Μαρίνας Μανδρακίου από το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ξεκινήσει η αξιοποίησή της, ζήτησε ο Δήμαρχος
Με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο συναντήθηκε το πρωί (Τρίτη) ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν την τουριστική αξιοποίηση της Ρόδου.
Ο κ. Χατζηδιάκος, παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, έθεσε ειδικότερα το ζήτημα της δέσμευσης της Μαρίνας Μανδρακίου από το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, ώστε να ανοίξει ο δρόμος στο δήμο για την αξιοποίησή της, σε συνεργασία με ιδιώτη.
«Μια τέτοια εξέλιξη θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο στην καρδιά της πόλης και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού» υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς το υπουργείο Οικονομικών. Αξίζει να τονιστεί ότι πριν τη δέσμευση από το ΤΑΙΠΕΔ είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός και είχε υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές για την αξιοποίησή της.
Ο κ. Χατζηδιάκος, ζήτησε επιπλέον τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού για την ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την Μεσαιωνική Πόλη από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να συντηρηθεί ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Ζαχαράτο για θέματα που αφορούν το Καρνάγιο και τη Μαρίνα Ρόδου η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία αυτό το καλοκαίρι από τον ιδιώτη.
Ο κ. Ζαχαράτος δήλωσε την πλήρη στήριξή του στα θέματα της τουριστικής αξιοποίησης της Ρόδου ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ, της οποίας υπήρξε καθηγητής στο παρελθόν και δήλωσε ότι μετά το Πάσχα θα έρθει στη Ρόδο επικεφαλής κλιμακίου προκειμένου να ασχοληθεί επισταμένως με θέματα αρμοδιότητάς του.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού περιόδευσε στη συνέχεια στη Μαρίνα Μανδρακίου, στη Μαρίνα Ρόδου, το καρνάγιο, και την ΑΣΤΕΡ, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου.