Το χωριό με τις αιωνόβιες γυναίκες – Πέρασαν τα 100 χρόνια και τιμήθηκαν με το χαμόγελο στα χείλη (Φωτό)!

Το μυστικό της μακροζωΐας πρέπει να κρύβεται στο χωριό Κάστρο της Ηλείας

Στη σκιά του κάστρου Χλεμούτσι, με θέα τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, ο χρόνος κυλάει αργά. Αυτό αποδεικνύουν τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν «πατήσει» τα εκατό χρόνια ζωής και συνεχίζουν με χαμόγελο.

Τέσσερις γυναίκες, οι δύο μεγαλύτερες εξ αυτών διανύουν το 105ο έτος της ζωής τους. Την Κυριακή τιμήθηκαν με ένα ιδιαίτερο βραβείο αυτό της Ηλικίας, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος».

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Η Ελένη Β. Κουρή διανύει το 105ο έτος της και χθες δέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που της προσέφεραν μια ανθοδέσμη και την τιμητική πλακέτα.

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Συνομήλικη η Κωνσταντίνα Ζωγοπούλου στα 105 της και εκείνη, στο δωμάτιο της, μαζί με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, υποδέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που την τίμησαν για την μακροβιότητά της.

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Τρίτη από τις αιωνόβιες γυναίκες του Κάστρου, είναι η Βεατρίκη Πανταζή, ενώ τέταρτη είναι η Παναγιώτα Κουρή, που κλείνει εκατό χρόνια ζωής και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος της.

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Οι τέσσερις γυναίκες μαζί με άλλους υπερήλικες στο χωριό κατοίκους, φαίνεται πως ξέρουν καλά το μυστικό της μακροζωίας, που ακολουθούν στο Κάστρο, αν και πρόκειται για έναν υπέροχο και πανέμορφο τόπο με μεγάλη ιστορία, γεγονός που μπορεί να περιλαμβάνεται στο «μυστικό»…

Πηγή: ilialive.gr

Pin It on Pinterest