Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες του νησιού μας από την μη επιστροφή ΦΠΑ

Αγανακτισμένοι είναι αρκετοί αγρότες του νησιού μας και κυρίως από αγροτικές περιοχές της Δυτικής Πλευράς του νησιού, οι οποίοι εδώ και μήνες ταλαιπωρούνται με την επιστροφή ΦΠΑ.

Κάποιοι άλλοι  εδώ και 2-3 μήνες έχουν πάρει την επιστροφή ΦΠΑ κι έτσι οι υπόλοιποι δεν κατανοούν που εμπλέκεται το θέμα.

Η απάντηση της Εφορίας πριν από 2 μήνες περίπου ήταν ότι το θέμα ελέγχεται και σύντομα θα έχουν απάντηση. Πρόσφατα τους ανέφεραν ότι πριν τις εκλογές θα έχει επιστραφεί ο ΦΠΑ. Μετέπειτα ενημερώθηκαν  ότι ο έλεγχος θα κρατήσει πιθανότατα περισσότερο και δεν θα έχουν απάντηση μέσα στο Μάιο. Κάθε εβδομάδα η απάντηση της εφορίας προς τους συμπολίτες μας είναι ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και κάπως έτσι πέρασαν 2 μήνες.  Η όλη ταλαιπωρία είναι για την επιστροφή ΦΠΑ του έτους 2012.

Η επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες, είναι ένα ποσό, στο οποίο υπολογίζουν και προγραμματίζουν τις επόμενες καλλιέργειες τους σε έναν κλάδο χωρίς υπέρογκα κέρδη και με μεγάλες φθορές.

Ο αγροτικός κόσμος περιμένει με αγωνία ποια θα είναι η κατάληξη του θέματα και προειδοποιούν με μεγάλες κινητοποιήσεις στη Ρόδο σε ενδεχόμενη απόρριψη των αιτήσεων τους να επιστραφεί ο ΦΠΑ. Ήδη έχει συσταθεί κάποια συντονιστική επιτροπή και αναμένουν τις εξελίξεις για να δράσουν με συντονισμένες κινήσεις.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest