5η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών: Άψογο πάντρεμα ηχοχρωμάτων, βημάτων, παραδοσιακών φορεσιών

Σε μία υπέροχη βραδιά εξελίχθηκε αυτή της Κυριακής 4 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, όπου με τη διοργάνωση της «5ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών» και ένα πάντρεμα ηχοχρωμάτων, βημάτων, φορεσιών, έγινε αφορμή να ξαναθυμηθούμε πως η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας είναι μέσα στο DNA μας, υπήρχαν πριν από εμάς και σίγουρα –αν λάβουμε υπόψη και τα νέα παιδιά που συμμετείχαν- θα υπάρχουν μετά από εμάς.

Η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου και του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συμμετείχαν οι εξής φορείς: Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης «Ανατόλια», Λύκειο Ελληνίδων Κω, Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά», Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπιείου Ρόδου, Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Τηλίων Ρόδου «Ο Άγιος Παντελεήμων», Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», ενώ συνόδεψαν οι μουσικοί: βιολί: Μιχάλης Καλαεντζής, Λαούτο: Γιάννης Λεντάκης, Αποστόλης Ξεπαπαδάκης, Λύρα: Γιάννης Κλαδάκης, Στράτος Τσιρακάκης, Νταούλι: Φώτης Ελιαμός, Κιθάρα: Μανώλης Χαλκιάς.

Υποστηρίξαν την εκδήλωση: Μεζεδοπαντοπωλείο Έργον, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Βαπ Παντελής Κουγιός ΑΒΕΕ, το Τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη και το Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο, τους χορευτές, τους χοροδιδασκάλους, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τους τεχνικούς του θεάτρου και τους εθελοντές φίλους και μέλη μας.

Επόμενη δράση του Συλλόγου «Αμπερνάλλι» Σορωνής Ρόδου, είναι η θεατρική παράσταση «Μικροί Φαρισαίοι». Μια κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά που θα ανέβει το Σαβ/κο 10-11 Μαΐου, στις 20:30, στο Θεατράκι του Γυμνασίου Σορωνής και το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο 23-24-25 Μαΐου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με ελεύθερη εισφορά εισόδου.

Πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να έχετε στις ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli, ενώ τα βίντεο από τις εκδηλώσεις μας ανεβαίνουν στο youtube.com/ampernalli.gr.

Φωτορεπορτάζ του Σάββα Σαχίνη για το rodosreport

Pin It on Pinterest