Με Νέους Στόχους η Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στα Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν στην τελετή, η οποία κατέληξε με τις ευχές όλων για καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε ένα δημιουργικό και ευλογημένο σχολικό έτος. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτιος Χατζηδιάκος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, οι οποίοι μίλησαν επαινετικά για το σχολείο και ευχήθηκαν στους μαθητές καλή πρόοδο.
Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς στον τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και σκιαγράφησε τις βασικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα σχολική χρονιά.
Ειδικότερα, ένα πρώτο στοιχείο που επικαλέστηκε από τον τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, αφορά στις ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Απόρροια αυτού αποτελεί το γεγονός ότι και εφέτος οι περισσότεροι από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ εισήχθησαν στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους. Επεσήμανε την υψηλότατη βαθμολογία 19.848 που συγκέντρωσε η Κατερίνα Μισθού σε πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτιές που κατέκτησαν μαθητές σε τμήματα των ΑΕΙ.
Ένα δεύτερο στοιχείο του τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων που αναφέρθηκε ήταν οι σημαντικότατες διακρίσεις μαθητών σε διεθνείς και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη σημαντικότατη διάκριση σε διεθνές επίπεδο του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου που βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Cape Town της Νότιας Αφρικής. Επίσης, στον Μιχάλη Χαλκιόπουλο που αν και μαθητής της Γ’ Λυκείου το προηγούμενο σχολικό έτος με απαιτητικό πρόγραμμα προετοιμασίας πανελληνίων εξετάσεων κατάφερε να συνδυάσει τις άριστες ακαδημαϊκές του επιδόσεις με τις αθλητικές και να πετύχει να βρίσκεται στην εθνική ομάδα ποδηλασίας σε τρία αγωνίσματα.
Ένα τρίτο στοιχείο των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων αφορά στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. Όπως αναφέρθηκε, διαπιστώνεται χρόνο με το χρόνο μια σημαντική βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα διαρκώς βελτιούμενα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν οι διακρίσεις μαθητών σε πανελλήνια μαθητικά συνέδρια για την υψηλή ποιότητα και την πρωτοτυπία των ερευνητικών εργασιών τους.
Στη συνέχεια ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων για φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», καθώς επίσης και σε απόφοιτους του Λυκείου για προπτυχιακές σπουδές στα ΑΕΙ. Επεσήμανε ότι από την έναρξη του προγράμματος, χορηγήθηκαν υποτροφίες συνολικά σε 22 μαθητές για φοίτηση στο σχολείο και σε 7 απόφοιτους για προπτυχιακές σπουδές. Ειδικότερα, φέτος 4 απόφοιτοί που κατόρθωσαν να έχουν βαθμό πρόσβασης στις πανελλήνιες εξετάσεις μεγαλύτερο του 19 έλαβαν υποτροφία για τις σπουδές τους. Πρόκειται για την Κατερίνα Μισθού, τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, την Κατερίνα Κυριακούλη και την Δέσποινα Χατζηνικολάου.
Αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης ανέφερε ότι ο κοινός στόχος όλων στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» εξακολουθεί να είναι η παροχή μιας περαιτέρω ποιοτικής εκπαίδευσης με πολύπλευρη φροντίδα για όλους τους μαθητές.
Από τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, εντελώς ενδεικτικά ανέφερε ότι:
(α) αναβαθμίζεται ποιοτικά το ήδη πλούσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα (το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων θα υλοποιείται από το αθλητικό σωματείο «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», ενώ το πρόγραμμα φροντιστηριακής υποστήριξης των μαθητών θα πραγματοποιείται από τον φροντιστηριακό οργανισμό «ΡΟΔΙΩΝ Μάθησις»),
(β) εμπλουτίζεται με νέο υλικό και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το μάθημα στη σχολική τάξη, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, η χρήση της οποίας θα γίνεται όχι μόνο από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και από μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και
(γ) από το νέο σχολικό έτος όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου εργαζόμενοι σε ομάδες με την επίβλεψη των καθηγητών τους θα εμπλακούν με όλα τα στάδια της σχεδίασης, της υλοποίησης και της συγγραφής ερευνητικών εργασιών.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Κυριακούλης απευθύνθηκε στα παιδιά και αφού τα καλωσόρισε τα προέτρεψε να θέσουν στόχους και με επιμονή, προσπάθεια και την άπλετη φροντίδα και υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου, να τους κατακτήσουν.

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ρίξτε μία Ματιά

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest