Στη Νέα Μαρίνα Ρόδου με ιστιοφόρο βγήκαν δέκα μετανάστες – Συνελήφθησαν δυο διακινητές

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών  (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στον εντοπισμό δέκα (10) αλλοδαπών στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους στη νέα μαρίνα της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκε στη νέα μαρίνα Ρόδου ένα ύποπτο ιστιοφόρο καταμαράν (Ι/Φ-Κ/Μ) σκάφος σημαίας Τουρκίας, από όπου αποβιβάστηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) συνοδεύοντας πέντε (05) αλλοδαπούς, τους οποίους επιβίβασε σε νοικιασμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, με σκοπό να τους μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου.

Ακολούθως, εντοπίστηκαν επί του σκάφους ο 41χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) κυβερνήτης του, καθώς και επιπλέον πέντε (05) αλλοδαποί. Κατά δήλωση τους, οι αλλοδαποί πλήρωσαν το χρηματικό ποσό από 8.000 έως 9.000 € έκαστος για την μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναγνώρισαν τον 41χρονο και τον 30χρονο ως τους διακινητές τους.

Οι δέκα αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου και συνελήφθησαν. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest