Στο σφυρί το πλοίο “Πρωτεύς” της Ανώνυμης Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης Α.Ε.

Στο σφυρί αναμένεται να βγει -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- στις 13 Μαρτίου 2024 το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Πρωτεύς”. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εις βάρος της “Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης Α.Ε.” (Anes Ferries) και επισπεύδεται από ομόρρυθμη εταιρεία.

Η Anes Ferries δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοΐα από το 1979. Μέχρι το 2006 τα πλοία της εταιρείας δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στη Γραμμή Ρόδου – Σύμης, ενώ το 2006 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στη γραμμή Πειραιά – Αίγινα και από το 2013 στις γραμμές των Σποράδων. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, σήμερα η Anes Ferries δραστηριοποιείται με 4 συνολικά  πλοία στις δρομολογιακές γραμμές των Σποράδων, Πειραιά – Αίγινας και Ρόδου – Σύμης.

Στη χρήση 2022, η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 4,8 εκατ. ευρώ, από 6,7 εκατ. ευρώ το 2021, και καθαρές ζημίες 417 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 484 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα το υπό ελληνική σημαία πλοίο “Πρωτεύς”. Το πλοίο, είδους Ε/Γ-Ο/Γ κλειστού τύπου, είναι κατασκευασμένο το 1973 από χάλυβα. Είναι ολικού μήκους 87,05 μ., πλάτους 13,35 μ., βάθους από κατάστρωμα 7,97 μ., ολικής χωρητικότητας 1159,85 κόρους και καθαρής χωρητικότητας 612,69 κόρους, ενώ φέρει δύο κύριες μηχανές ΜΕΚ, ιπποδύναμης 2×3000 ΒΗΡ.

Το πλοίο κατασχέθηκε αναγκαστικά με όλα αυτού τα εξαρτήματα, συστατικά, παραρτήματα, παρακολουθήματα, εφόδια και προσαυξήματα, κύρια και βοηθητικά μηχανήματα, και μη έστω και ρητώς κατονομαζόμενα, είτε βρίσκονται εκτός αυτού είτε εντός αυτού και ανήκουν σε αυτό. 

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το πλοίο, το οποίο είναι παροπλισμένο, ανέρχεται σε 750 χιλ. ευρώ.

Πηγή: capital

Διαβάστε επίσης: “Άγνοια” Δήλωνε Χθές Ο Κολιάδης Για Τους Όρους Δόμησης Στην Μαρίνα – “Βρεγμένη Γάτα” Ο Χαλκιάς

Διαβάστε επίσης: Τα σχολιανά του άκουσε ο Τάσος Σπανός απο τον Δήμαρχο – Θα έπρεπε να ντρέπεστε που είναι καταχρεωμένος ο Δήμος – Τακτοποιήστε τις οφειλές σας στην ΔΕΥΑΡ !

Διαβάστε επίσης: Την Ώρα Που Κάποιοι Απεργάζονται Την Μείωση Των Ελαφιών – Ένας Μαχητής Των Πυρκαγιών Επέτρεψε Σπίτι Του !

Διαβάστε επίσης: Τα Περίεργα “Πάρε-Δώσε” Της Δημοτικής Αρχής Με Την Μαρίνα Και Ο Ρόλος Του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Pin It on Pinterest