Σχόλιο Τ.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ για το κλείσιμο των σχολείων

Οι μαθητές της Ρόδου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς συζήτησαν και οργάνωσαν των αγώνα τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Έναν αγώνα που αγκάλιασε όλοι οι κοινωνία, που αποδείχτηκε από την πρώτη στιγμή οι αναγκαιότητα του με βάση την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζαν στα σχολεία τους. Σήμερα για ακόμα μια φορά και στο νησί μας αποδεικνύεται με ξεκάθαρο τρόπο πως αυτός ο αγώνας ήταν και είναι δίκαιος.

Πριν καλά – καλά κλείσει ένας μήνας από τότε που οι μαθητές γύρισαν στις τάξεις τους, τα σχολεία της Ρόδου κλείνουν λόγω κρουσμάτων το ένα μετά το άλλο, αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.

Μέσα σε λίγες μόλις μέρες, έχουν κλείσει 7(!) σχολικές μονάδες και 2 τμήματα στο νησί μας. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, επιλέγοντας να μην ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μαθητών, καθηγητών και γονέων για να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Χιλιάδες μαθητές, μαζί με τον υπόλοιπο λαό έδωσαν μάχη –τόσο πανελλαδικά όσο και στο νησί μας- όλο το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι πρόκληση να κουνάνε στη νεολαία το δάχτυλο, λέγοντας τους «ανεύθυνους» την ίδια στιγμή που μέσα στις τάξης στοιβάζονται 25-27 μαθητές, που στα λεωφορεία που πάνε τα παιδιά στο σχολείο είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον. Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και τοπική διοίκηση έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, βρίσκανε μέσα σε λίγα 24ωρά για τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των μαθητών ήταν περισσότερη ατομική ευθύνη, ένταση της καταστολή με το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη , με νέα εμπόδια στην προσπάθεια τους να μπορέσουν αύριο να σπουδάσουν βάζοντας βάση εισαγωγής, φέρνοντας την αστυνομία μέσα στις σχολές, μειώνοντας τους εισακτέους ανά σχολή. Ταυτόχρονα επαναφέραν την Τράπεζα θεμάτων κάνοντας το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και αντί για ουσιαστικά μέτρα κάλυψης των κενών από την τηλεκπαίδευση, φόρτωσε τους μαθητές με διαγωνίσματα.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών για λιγότερους ανά τάξη, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων, επιπλέον πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και τακτικά και δωρεάν τεστ.

Pin It on Pinterest