Λαοθάλασσα στην 57η Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα ! Πλούσιο Φωτορεπροτάζ & Βίντεο

Χορηγός επικοινωνίας  Rodosreport.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα, για 57η συνεχή χρονιά ! Μια γιορτή που κράτησε στο χρόνο, ανανεώθηκε και ζωντάνεψε μέσα από τις νέες γενιές που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο θεσμό αυτό.

Πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί βρέθηκε στον Έμπωνα το Σάββατο το βράδυ και απόλαυσε δεκάδες συνταγές με κρασί και σταφύλι, δοκίμασε τα περίφημα κρασιά του Έμπωνα , θαύμασε τα χορευτικά σχήματα του Έμπωνα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας “Το Καμάρι”  και γλέντησε μέχρι το πρωί με τις μαντινάδες του Νίκου Ζωιδάκη !

Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και  Αθλητικό  Σύλλογο Έμπωνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, προσφέροντας ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα  αλλά και αναδεικνύοντας πτυχές της μεγάλης  παράδοσης  και ιστορίας του χωριού γύρω από το κρασί.

 Στο χώρο υπήρχαν διαμορφωμένα περίπτερα προσφέροντας ποικιλία εδεσμάτων στους χιλιάδες επισκέπτες , ενώ την παράσταση έκλεψε το έθιμο με το πατητήρι και την Μπωνιάτικη Σούστα που παρουσίασαν νέοι του χωριού με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, και ο απερχόμενος δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς με τον  νεοεκλεγέντα δήμαρχος Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και στελέχη της παράταξης του που διασκέδασαν παρέα με την ορχήστρα του Νίκου Ζωιδάκη.  Οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν θερμά αλλά παράλληλα τους υπενθύμισαν ότι θέλουν τη στήριξη του Δήμου για την αναβάθμιση του χωριού.

Η επιτυχημένη αυτή γιορτή ήταν το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας των φορέων του χωριού, του εθελοντισμού και της αγάπης των νέων ανθρώπων για την παράδοση , τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο με το έθιμο στο πατητήρι !

Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest