Τέσσερις νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη

unnamed (4)1/. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΗΣ του Νικολάου, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1967 όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την Γεωργά Παναγιώτα, Μηχανικό Δομικών Έργων στο επάγγελμα και έχουν μαζί ένα παιδί τον Νικόλαο-Μιχαήλ.

Αποφοίτησε το 1985 από το Καζούλειο Λύκειο Ρόδου και σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας στο  τμήμα Μηχανικών Έργων Υποδομής.

Εργάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολήθηκε με πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε όλα τα νησιά της Δωδ/σου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της  Επιστημονικής Ένωσης Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δωδ/σου (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ) .Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου «Κένταυρος».

Διακρίνεται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δομημένο περιβάλλον, καθώς και για τη συμμετοχή του σε  οικολογικές δράσεις.

Ο Βασίλης ζητά από τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, στο συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη.

  

2/. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΒΙΑΣ, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι Κοινωνιολόγος της Εκπαίδευσης, και Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στην ‘Εκπαιδευτική Πολιτική’.

unnamed (5)Έχει δεκατριετή διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) και συνολική δεκαπενταετή εκπαιδευτική εμπειρία.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται (κυρίως) σε θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σχέσης Εκπαίδευσης & Αγοράς Εργασίας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Ανισοτήτων στην Εκπαίδευση, καθώς και της Έμφυλης Διάστασης στην Εκπαίδευση.

 Έχει ένα δημοσιευμένο βιβλίο με θέμα τα χαρακτηριστικά της μαθητικής  εργασίας στο γυμνάσιο και στο λύκειοΠέρα από το επιστημονική του έργο, αρθρογραφεί και σε εκπαιδευτικά περιοδικά για διάφορα ζητήματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας.

Υπήρξε Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου (2005-2008), καθώς και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ακαδ. έτος 2006-2007), ως εκπρόσωπος των Λεκτόρων.

Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών φορέων και Μ.Κ.Ο. σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από το 2012 είναι μέλος του Δ.Σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου. Κατοικεί μόνιμα στη Ρόδο τα τελευταία έντεκα χρόνια. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Α’θμιας Εκπαίδευσης Νικολέττα Νιώτη, και έχει έναν γιο, τον Σπύρο.

Ο Διονύσης ζητά από τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, στο συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη.

 

unnamed (6)3/. Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΑΣ, γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από μετανάστες γονείς με καταγωγή της μητέρας του από την Αρχίπολη της Ρόδου και του πατέρα του από την Κάλυμνο. Στην ηλικία των 12 ετών επέστρεψε στην Ρόδο όπου τελείωσε το Καζούλειο Λύκειο Ρόδου. Στα χρόνια του Λυκείου ασχολήθηκε με τον στίβο ως μέλος του Διαγόρα Ρόδου.

Από το Γυμνάσιο ήδη ήταν πολιτικοποιημένος και τον ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι πολιτικές εξελίξεις.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στην Σχολή Ξεναγών της Αθήνας. Επιστρέφοντας στην Ρόδο  το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται ως Ξεναγός, επάγγελμα που εξασκεί μέχρι και σήμερα. Εργάστηκε για μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ταξιδιών καθώς και για μικρότερα που ειδικεύονται στον θεματικό τουρισμό.

Παράλληλα με την εργασία και την οικογένεια του, τα τελευταία χρόνια φοίτησε και πάλι, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις και στην συνέχεια παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνείς, Οικονομικές και Πολιτικές Σχέσεις στην Μεσόγειο.

Το 2007 στη διάρκεια των Island Games, των αγώνων νήσων όπου συμμετείχαν τρεις χιλιάδες αθλητές, ήταν υπεύθυνος εθελοντών που ξεπέρασαν τους χίλιους, η μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών σε ένα γεγονός στην ιστορία της Ρόδου. Η συνολική προετοιμασία ξεπέρασε σε διάρκεια τον ένα χρόνο.

Συμμετείχε στο Δ.Σ του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και είναι αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Συμμετέχει στο Δ.Σ του ΠΡΟΤΟΥΡ εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη Ροδοκόκκινο.

Είναι παντρεμένος με την νηπιαγωγό Άννα Αρμπάρα και έχει τρία παιδιά, τη Νίκη, την Ειρήνη και τον Αλέξανδρο.

 

4/. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στην Μασσαλία της Γαλλίας. Μεγάλωσε στην Ρόδο και έχει καταγωγή unnamed (7)από την Κάρπαθο. Τελείωσε το Βενετόκλειο Λύκειο.

Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στην Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο τηςGrenoble και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και είναι μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ . Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2004.

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ρόδου για 8 χρόνια την περίοδο 1994-2002. Μέλος της κινηματογραφικής λέσχης Ρόδου παλιότερα και της Κιν/κής λέσχης  «Θέασις» τώρα.

Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Ecofilm. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις.

Pin It on Pinterest