Ζωή και ελπίδα για τη Νότια Ρόδο το winter camp Ιστρίου ! Φωτογραφίες

Χορηγός επικοινωνίας rodosreport.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το winter camp Ιστρίου! Μια εκδήλωση που έγινε θεσμός και αποτελεί ζωή για την Νότια Ρόδο και ελπίδα για τα δάση μας ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστρίου συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς τις περιβαλλοντικές και οικολογικές του δράσεις, και έχοντας ακόμα μεγαλύτερο το αίσθημα ευθύνης μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 27 Ιουλίου 2013 στη Νότια Ρόδου και έκανε στάχτη την περιοχή, με την πρωτοβουλία αυτή δίνει ελπίδα στη Νότια Ρόδο!

Καθάρισαν το χώρο που ήταν ένας παλιός σκουπιδότοπος, χάραξαν μονοπάτια  και συνδύασαν άψογα την ψυχαγωγία με την προστασία του περιβάλλοντος .  Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο με πλούσιες δράσεις, τοπικά μουσικά  συγκροτήματα επί σκηνής, βόλτα με τα άλογα, πεζοπορίες στο δάσος και στους καταρράκτες, δενδροφύτευση, επισκέψεις σε πολιτιστικά σημεία του χωριού.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν οργανωμένη και  μεγάλη, κάτοικοι του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών βρέθηκαν αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Ίστριο και απόλαυσαν μια αλλιώτικη εκδήλωση. Στην περιοχή βρέθηκαν να συνεισφέρουν  όταν και αν χρειαζόταν εθελοντικά και ο Ερυθρός Σταυρός και η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου.

Πηγαίνοντας προς την Ίστριο και αντικρίζοντας τα καμμένα δέντρα να στέκονται άχαρα στα γύρω δάση, τις καμμένες ταμπέλες που σε οδηγούσαν στο χωριό νιώσαμε μόνο απογοήτευση, οργή και  στεναχώρια όπως όλοι οι Ροδίτες. Βλέποντας όμως τις χαρούμενες και χρωματιστές  πινακίδες του  winter camp, αισθανθήκαμε  πραγματικά ελπίδα και αισιοδοξία!

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest