3 κρούσματα στη Ρόδο σήμερα και ένα στην Κάλυμνο

Τις περιοχές, στις οποίες εντοπίστηκαν τα 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Μετά την ανακοίνωσή του για τα νέα κρούσματα του ιού COVID-19, o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έκανε γνωστό και πού βρέθηκαν. Τα 39 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμα ένα κρούσμα είναι εισαγόμενο, που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο.

Από τα εγχώρια κρούσματα, τα 164 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Άλλα 17 κρούσματα βρέθηκαν στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή, και 13 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας.

Ακόμα, 12 κρούσματα εντοπίστηκν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, από 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή, και την Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου, και από 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας και την Π.Ε. Πιερίας.

Από 3 κρούσματα είχαμε στην Π.Ε. Καστοριάς, την Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, την Π.Ε. Χαλκιδικής και την Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, και από 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, την Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή, την Π.Ε. Ηρακλείου, την Π.Ε. Καβάλας, την Π.Ε. Κιλκίς και την Π.Ε. Μαγνησίας.

Από 1 κρούσμα εντοπίστηκε στην Π.Ε. Γρεβενών, την Π.Ε. Εύβοιας, την Π.Ε. Καλύμνου, την Π.Ε. Καρδίτσας, την Π.Ε. Πρεβέζης, την Π.Ε. Φθιώτιδας και την Π.Ε. Φλώρινας. Συνολικά 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ