23 Μαρτίου-Παγκόσμια ημέρα Μετεωρολογίας

Στις 23 Μαρτίου του 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων.
Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.

Η σημασία της γιορτής αυτής είναι κυρίως για να αναδεικνύει την τεράστια συμβολή που έχουν οι Εθνικές Μετεωρολογικές και Υδρολογικές Υπηρεσίες στην ασφάλεια και την ευημερία της κοινωνίας.

Το σάιτ της Παγκόσμιας Μετεωρολογίας έχει αφιερώσει την σημερινή ημέρα στην συμμετοχή της νεολαίας και την κατανόηση του καιρού και του κλίματος.

Συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ενθαρρύνει τους νέους να μάθουν περισσότερα για τον καιρό και το κλίμα μας και να συμβάλουν στο μέλλον ενεργά στην δράση κατά της κλιματικής αλλάγης.
Στο σάιτ μάλιστα υπάρχουν και λίνκ για εκμάθηση.

Επίσης οφείλουμε να αναφερθούμε στους ερασιτέχνες μετεωρολόγους.

Τα τελευταία χρόνια τεράστια είναι η συμβολή των ερασιτεχνών μετεωρολόγων, καιρόφιλων η απλά εραστών της φύσης σε ολόκληρο τον κόσμο που βοηθούν στα μέγιστα το έργο των μετεωρολογικών υπηρεσιών ενημερώνοντας όσο ποιό σωστά μπορούν της δικές τους περιοχές.

Η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους με τεράστια αγάπη για τον καιρό της χώρας μας.
Διαθέτει όμως και ανθρώπους όμοιους με τους πολιτικούς μας.
Η διαφορά όμως σε αυτή την περίπτωση είναι πως το ψέμα φένεται την επόμενη μέρα.

Να εμπιστεύεστε λοιπόν τους ανθρώπους που έδωσαν της εξετάσεις τους και πέρασαν με άριστα της προγνώσεις στης περιοχές σας και ανθρώπους που δεν έχουν κανένα χρηματικό σκοπό ειδικά τώρα που στην χώρα τα βγάζουμε πέρα δύσκολα.

Να είσαστε όλοι σας καλά και σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την στήριξη.

Και τους συνάδελφούς και τον απλό κόσμο.

Χρόνια μας Πολλά.

Υ.Γ. Ο Κυκλώνας Ρόδου γιορτάζει τη σημερινή μέρα με το να απαντήσουν οι συνεργάτες του σε οποιαδήποτε μετεωρολογική σας απορία.

Γιάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest