2 ώρες μπροστά τα ρολόγια στην Ικαρία για να συντονιστούν…. με τους τουρίστες!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου…
Απόφαση να γυρίσουν δύο ώρες μπροστά τους δείκτες των ρολογιών στο νησί, αποφάσισε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας.
Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει το theblob.gr η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί μια ένδειξη διάθεσης των Ικαριωτών να συμβαδίσουν με τους Ελλαδίτες που επισκέπτονται τον τόπο τους και να βρεθεί μια χρυσή τομή, ένας κοινός τόπος στον… χρονοχώρο.
Φιλοδοξία και στόχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι με την αλλαγή της ώρας να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και περιστατικά εκνευρισμού που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ ντόπιων και τουριστών σχετικά με θέματα καθυστέρησης παραγγελιών σε καφέ, ταβέρνες και όχι μόνο.
Με την αλλαγή της ώρας, που θα ισχύσει από την 15 Ιουλίου και για όλη την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν, αποκλειστικά και μόνο για τους ντόπιους, ο δήμαρχος του νησιού ευελπιστεί ότι το χάσμα μεταξύ των αθηναϊκών και των νησιώτικων ρυθμών θα μειωθεί αισθητά.
Έτσι για παράδειγμα αν η έναρξη ενός πανηγυριού έχει οριστεί για τις 22:00 τοπική ώρα, οι τουρίστες θα αρχίσουν να προσέρχονται στο σημείο δύο ώρες αργότερα σύμφωνα με την ώρα Ελλάδας, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότατα να καταφτάσουν πριν τους οργανοπαίκτες.
Προφανώς και πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, με χιουμοριστική, όμως, διάθεση ανάρτηση της ιστοσελίδας…

Πηγή: parakato.gr

Pin It on Pinterest