Συνεργασία Δημάρχου Ρόδου με τη διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου

Την αρωγή και στήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου προσωπικά, σε ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο,  ζήτησαν η πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου, στο πλαίσιο πρόσφατης  επίσκεψης τους στο Δημαρχείο.

Το Λύκειο Ελληνίδων, ο παλαιότερος πολιτιστικός φορέας του νησιού της Ρόδου, που αριθμεί εκατό και πλέον έτη ζωής,  με έτος ίδρυσης το 1908 και με σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό του, αποτελεί σημείο αναφοράς της Ρόδου, σε ότι αφορά τη διατήρηση ηθών και εθίμων, χορών και τραγουδιών του τόπου. Πρωτοστατεί επίσης, σε θέματα παρουσίασης εκδηλώσεων, αλλά και διδαχής χορών.

Τη δρομολόγηση των εργασιών συντήρησης του κτιρίου της Βορείου Ηπείρου, όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων, αλλά και την κατασκευή τοιχίου στον εξωτερικό χώρο, ζήτησαν από το δήμαρχο, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χρυσούλα Γκιάλη –Παρασκευά και τα μέλη Μαρία Καλατζή, Όλγα Καραγιάννη και Κατερίνα Δανιηλίδου .

Συζητήθηκαν επίσης οι δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, με τον κ. Χατζηδιάκο να εκφράζει τη συμπαράσταση και στήριξη της δημοτικής αρχής σε ότι χρειασθούν.

Υπογραμμίσθηκε δε από τις εκπροσώπους του Συλλόγου, η ενεργή συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων στη συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  της Ευρώπης για το 2021.

Pin It on Pinterest