Εκδήλωση παρουσίασης των νέων ανακαινισμένων δωματίων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού

Ρόδος: 13.05.2014

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ &

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Εκδήλωση παρουσίασης των νέων ανακαινισμένων δωματίων των φιλοξενούμενων παιδιών στους εθελοντές και χορηγούς που ανέλαβαν υπό το συντονισμό του ΚΚΠΠΝΑ να υλοποιήσουν το έργο.
  • Χορηγία από την τοπική επιχείρηση Κοντίκι στις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
  • Διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων μαγειρικής για τα διαμένοντα παιδιά από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού με χορηγία της επιχείρησης εστίασης Κοντίκι.

  • Το προηγούμενο διάστημα στα πλαίσια ενθάρρυνσης του εθελοντισμού και γενικότερα των υγειών κοινωνικών δυνάμεων που συμβάλουν καταλυτικά στη λειτουργία των προνοιακών δομών της Περιφέρειας,  διενεργήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των ανακαινισμένων δωματίων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού.

Έναυσμα για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε δωρεά οικογένειας Ροδίων ομογενών συμπολιτών μας, η οποία ανέλαβε την αντικατάσταση του εξοπλισμού των δωματίων ενώ θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Παράλληλα και προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση του προσωπικού χώρου των παιδιών υπήρξε αλλαγή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων από την τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος μετά από σχετική εντολή του Προέδρου κ Πεταλά.

Επιπρόσθετα ομάδες εθελοντών και μεμονωμένοι πολίτες αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, υλικά και εργασίες για το βάψιμο, τοποθέτηση, συναρμολόγηση επίπλων και αντικειμένων.

Μεταξύ άλλων στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν η ομάδα rugby “Ιππότες Ρόδου”, , οι ελαιοχρωματιστές κ.κ. Σαρικάς & Σαλπιγγίδης , ο κ αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Παναγιώτης Πασχαλίδης και πλήθος άλλων μεμονωμένων εθελοντών υπό την καθοδήγηση της Αναπληρώτριας Προέδρου κ Πρεσβύρη.

Όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με διαδραστικό τρόπο σε συνεργασία και σύμφωνα με τις απόψεις των παιδιών ώστε να υπάρξει ταύτιση τους με το χώρο με στόχο την ανάδειξη της προσωπικότητας και αισθητικής τους.

Στην εκδήλωση που στόχο είχε να τιμηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι παρευρέθηκε ως κεντρικός καλεσμένος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλος προκειμένου να τιμήσει το σύνολο των χορηγών- εθελοντών. Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε το σύνολο των εμπλεκομένων και υπογράμμισε τη σημασία της αλληλοβοήθειας και του εθελοντισμού ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Επιπρόσθετα στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων που ευχαρίστησαν τους εθελοντές για την σημαντική προσφορά τους. Πιο συγκεκριμένα παρέστησαν  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ Κόνσολας,  η πρόεδρος του σωματείου “Η Ορφανοτρόφος Αγία Ειρήνη” κ Κουτσούκου, η υπεύθυνη εθελοντισμού της Περιφέρειας  κ Γιασιράνη, η αντιδήμαρχος Ρόδου κ Ροδίτη, ο Διοικητής Τροχαίας Ρόδου κ. Γ. Στέργου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Βασιλειάδης και ο σχολικός σύμβουλος κ Σοφός. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  κ Μανιός, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ Ζωάννου και ο τεως βουλευτής Δωδεκάνησου κ Υψηλάντης.

Από πλευράς διοίκησης τους εθελοντές τίμησαν ο Πρόεδρος κ Πεταλάς Σάββας, ο Αντιπρόεδρος κ Καρνάβας και η Αναπληρώτρια προέδρου κ Πρεσβύρη Κατερίνα.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής τελετής οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και κυρίως στα δωμάτια όπου οι βελτιώσεις και οι αλλαγές σε συνεργασία με τα παιδιά έδωσαν ένα τόνο ζεστασιάς και το αποτύπωμα της προσωπικότητας τους.

Τέλος κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος κ Πεταλάς υπογράμμισε ότι οι εξωγενείς-εξωιδρυματικές κοινωνικές δυνάμεις είναι ο απαραίτητος μοχλός, ώστε σε συνεργασία με το προσωπικό και τη διοίκηση να υπάρχει διαρκής βελτίωση της λειτουργίας των προνοιακών δομών.

  • Μετά από πρωτοβουλία των επιχειρηματιών κκ Μ. Ταχλιαμπούρη και Γ Μαρίνου ιδιοκτητών της επιχείρησης Κοντίκι σε συνεργασία με την  υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ Κορινθίου πραγματοποιήθηκε σημαντική χορηγία σε είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού.

Κατά την επίσκεψη τους ο κ Μαρίνος και η κ Κορινθίου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ Πεταλά, το μέλος του διοικητικού κ Ζανετούλη και τη διευθύντρια κοινωνική λειτουργό κ Κοκκίνη τα περιθώρια για ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ Πεταλάς πρότεινε στο  κ Μαρίνο και στην κ Κορινθίου την διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων μαγειρικής στις διαμένοντες εφήβους στα πρότυπα τηλεοπτικών διαγωνισμών.

Με τον τρόπο αυτό θα καλλιεργηθούν καθημερινές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εξωιδρυματική ζωή των παιδιών αλλά και πνεύμα άμιλλας.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ Μαρίνος εκ μέρους των ιδιοκτητών όσο και η κ Κοριθνίου ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων αποδέχτηκαν με θέρμη την πρόταση και επιφυλάχθηκαν για την υλοποίηση της το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα από πλευράς της επιχείρησης Κοντίκι πέραν του Σεφ και των υλικών θα διατεθούν ως χορηγία tablet στις συμμετέχουσες ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον κίνητρο πέραν της μάθησης.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

ΠΕΤΑΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

Pin It on Pinterest