Δήμος και μαθητές ανακυκλώνουν και ευαισθητοποιούνται περιβαλλοντικά

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών της Ρόδου  αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη δημοτική αρχή και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (Τετάρτη) περιβαλλοντική δράση των μαθητών του 2ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου .

Οι μαθητές της Α΄ Δ΄ και Ε΄ τάξης του σχολείου της Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που βρίσκεται στην Ψαροπούλα και παρουσία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου επέστρεψαν για ανακύκλωση πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες που είχαν φέρει μαζί τους.

Η  δράση πραγματοποιήθηκε από το δήμο Ρόδου σε συνεργασία με το εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής  Ανακύκλωσης  και  παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο ειδικός σύμβουλος του δήμου σε θέματα περιβάλλοντος κ. Χρήστος Γαμβρούδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρόκειται για την  πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  ώστε  οι μαθητές να προβληματιστούν για τις συνέπειες της αλόγιστης ρίψης απορριμμάτων στο περιβάλλον  και να κατανοήσουν την αξία της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά  υποδέχτηκε ο δήμαρχος λέγοντάς τους ότι αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου ώστε να υπάρξει ποιότητα ζωής στο νησί. « Ευθύνη δική μας, τόνισε  είναι να σας ενημερώσουμε ώστε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια και να συμμετέχετε ενεργά σε διαδικασίες που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν επιπλέον  για τη λειτουργία των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης  και τη χρησιμότητά τους ενώ το σχολείο παρέλαβε από το δήμαρχο Ρόδου  συμβολικά δώρα για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη δράση.α

Pin It on Pinterest