Πρόγραμμα πρώτων βοηθειών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στα πλαίσια Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Ρόδου Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιήσει   για το έτος 2015, πρόγραμμα  εκμάθησης αντιμετώπισης Επειγόντων  Περιστατικών και παροχής πρώτων βοηθειών, σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δωδεκανήσου.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε προκειμένου να ενημερώσει θεωρητικά και πρακτικά τους εκπαιδευτικούς, ώστε να έχουν την δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης πιθανών ατυχημάτων ή περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα παρέχουν την δυνατότητα (μέσω της εκμάθησης), της έγκαιρης επέμβασης διασφαλίζοντας την σωματική ακεραιότητα των μαθητών αποτρέποντας δύσκολες καταστάσεις σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης.

Ο συντονισμός και η διεκπεραίωση του προγράμματος θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεπικουρούμενο από φορείς Αγωγής Υγείας Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα,  Ιατρούς, Νοσηλευτές, την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν.Ρ, υπό την εποπτεία του κ. Καραμαρίτη Νικόλαου Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου σε θέματα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

                                                                                         Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Pin It on Pinterest