Πραγματοποιήθηκε η Απονομή Πιστοποιήσεων Ξένων Γλωσσών στα Εκπαιδευτήρια “ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η τελετή απονομής των πιστοποιητικών Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις εξετάσεις (Μάιος – Ιούνιος 2015), οι οποίες στέφθηκαν με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές.

Φέτος απονεμήθηκαν συνολικά 226 πιστοποιήσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Από αυτές οι 161 ήταν για την αγγλική γλώσσα, οι 27 για τη γερμανική γλώσσα και οι 38 για την γαλλική γλώσσα. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πιστοποιήσεις για το Cambridge Advanced ήταν 100%, για το EDI C1 ήταν 100%, ενώ για όλες τις πιστοποιήσεις της γερμανικής και της γαλλικής γλώσσας ήταν επίσης 100%.

Επιπρόσθετα, είναι αξιοσημείωτο ότι και τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των εκπαιδευτικών κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» στις πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών ήταν 100%.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτήριων κ. Διονύσιος Σπανόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ κ. Σέργιος Αϊβάζης. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κυρία Cornelia Last Wyka, Ειδική Σύμβουλος της Κεντρικής Υπηρεσίας Σχολείων στην αλλοδαπή που υπάγεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.  Η κυρία Cornelia Last Wyka, μίλησε με επαινετικά λόγια για τα Εκπαιδευτήρια και απένειμε την τιμητική πλακέτα “PASCH” στον κ. Διονύση Σπανόπουλο, πιστοποιώντας έτσι την ανακήρυξη του σχολείου ως πρώτο επίσημο  “Partnerschule” «αδελφού σχολείου» στη Ρόδο. Στη συνέχεια προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα συγχαρητήρια μηνύματα από τον κύριο Saul Nasse, Γενικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Cambridge παγκοσμίως, την κυρία Όλγα Λεοντάρη, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Υποστήριξης του Cambridge English της Νότιας Ευρώπης, την κυρία Μαίρη Χαρογιάννη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Βρετανικού Συμβουλίου και τον κύριο Νικόλα Χριστοδούλου, Διευθυντή Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.  

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η ξενόγλωσση εκπαίδευση ξεκινά από τον Παιδικό Σταθμό και εκτείνεται μέχρι το Λύκειο, μέσω της εφαρμογής ενός ενιαίου προγράμματος. Η εντατική διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών) σε επίπεδα, αποβλέπει στο να επιτύχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες άνεση στην κατανόηση και χρήση των ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βασικό εμπλουτισμένο τους πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Για την Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Cambridge ESOL (τμήμα του University of Cambridge), το EDI και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Για την Γαλλική Γλώσσα, οι μαθητές συμμετέχουν  στις εξετάσεις που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Για τη Γερμανική Γλώσσα οι μαθητές παίρνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Goethe-Ιnstitut των Αθηνών και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Διαπιστώνεται χρόνο με το χρόνο μια σημαντική βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στη μάθηση των ξένων γλωσσών. Δεν είναι μόνο οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές, ούτε η διαχρονικότητα των επιτυχιών αλλά και το γεγονός ότι οι επιτυχίες των μαθητών είναι αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολείο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Pin It on Pinterest

Share This