“Χωρίς λύση το θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στη Ρόδο”

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο το ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου»

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει τη βούληση να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στη Ρόδο. Εδώ και 8 μήνες έχουν μεταφερθεί μόνο 2 υπάλληλοι από το πρόγραμμα κινητικότητας, ενώ δεν έχει προχωρήσει καμία μετάταξη για να καλυφθούν τα κενά.

Το Υπουργείο έχει ζητήσει 12 θέσεις από την κατάσταση των τελούντων σε διαθεσιμότητα και μετάταξη αλλά ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει τις ανάγκες και τα κενά.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η διαδικασία των μετατάξεων εκτός του ότι προχωρά με πολύ αργό ρυθμό, είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθεί».

Αυτά αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας στην Ερώτηση που κατέθεσε, είχε επισημάνει τις οριακές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο, λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και τις κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, αδυνατώντας πλέον να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, τόνισε επίσης:

«Ο κ. Υπουργός έχει εναποθέσει την κάλυψη των κενών θέσεων στα δικαστήρια της Ρόδου, στον αυτόματο πιλότο. Περιμένει  να υπάρξουν μεμονωμένες αιτήσεις μετάταξης.

Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και τις υπηρεσίες συναρμόδιων Υπουργείων. Αντικείμενο αυτής της πρωτοβουλίας πρέπει να είναι ο επανασχεδιασμός  και ο ορθολογισμός στην κατανομή προσωπικού στις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα Δωδεκάνησα».

Pin It on Pinterest