Περιοδεία Υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη Ρόδο

Περιοδεία πραγματοποίησε την Δευτέρα 28/04 κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο 3ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Αμπατιέλο και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τα Δωδεκάνησα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λουκά Κωτσαδάμ.

Στη συζήτηση που έγινε με τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, ο Νίκος Αμπατιέλος τους κάλεσε να αξιοποιήσουν  την ίδια τους την πείρα, καθώς δεν υπάρχει βάσανο που να απασχολεί την λαϊκή οικογένεια ή που να αφορά την εκπαίδευση, που να μην έχουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναδείχθηκαν οι επιδιώξεις της ΕΕ στην Παιδεία, οι ευθύνες των κυβερνήσεων και τους κάλεσε να κάνουν κριτήριο και για την ψήφο και για τη στάση τους την πολιτική της ΕΕ στον κλάδο.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, όπως τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος,  είναι η μοναδική καθαρή ψήφος ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, είναι η μόνη που μπορεί να δυναμώσει η φωνή τους.

Απεύθυνε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στο Ευρωκοινοβούλιο,  την Περιφέρεια και το  Δήμο, γιατί είναι  δύναμη ελπίδας και προοπτικής για το λαό. Για να μην πανηγυρίζουν την επόμενη μέρα κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει ανοχή και έγκριση για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να σπέρνει αυταπάτες.

Το ΚΚΕ είναι  εγγύηση, γιατί ποτέ δεν είπε ψέματα δεν αθώωσε αυτό τον δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ. Από την πρώτη στιγμή, από την ένταξη ακόμα της χώρας στην ΕΕ,  πολέμησε τις αυταπάτες ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργάτες. Πολέμησε τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να φτιαχτεί, ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Από την ίδρυσή της έχει σκοπό και αποστολή την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων απέναντι στο οξυμμένο  διεθνή ανταγωνισμό,  στις πλάτες πάντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Τόνισε ότι ο δρόμος  για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού είναι σε ρήξη με την ΕΕ και αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι  η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ με το  λαό στην εξουσία.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η ανάγκη δηλαδή οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία,  να οργανωθούν, να παλέψουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Pin It on Pinterest