Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Υψηλάντη, σε υπηρεσίες της Ρόδου

Δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Ταχυδρομείο, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του συνδυασμού του, ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο υποψήφιος Δήμαρχος συνομίλησε με τους προϊσταμένους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών αυτών.

Κοινή διαπίστωση στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ότι το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τη διεκπεραίωση των τρεχουσών υποθέσεων των πολιτών. Ούτε λόγος βέβαια για άσκηση επί της ουσίας των ουσιαστικών πολιτικών εποπτείας, ελέγχου και εφαρμογής πολιτικής, στους τομείς ευθύνης τους.

Λίγοι υπάλληλοι για μια μεγάλη και νησιωτικά κατακερματισμένη περιοχή, προϋπολογισμοί που δεν έχουν εγκριθεί ακόμα, αδυναμία εκτός έδρας μετακίνησης. Δεν μπορεί να ζητάς από εργαζόμενους με κουτσουρεμένους μισθούς να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαβίωσής τους εκτός έδρας, με την προοπτική ότι θα τους αποδοθούν μήνες μετά και ύστερα από απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τελικά η δημόσια διοίκηση, εξακολουθεί να λειτουργεί χάρις στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό ορισμένων -εξουθενωμένων όμως- υπαλλήλων. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί. Ως πότε;

Pin It on Pinterest