Η Μόσχα στέλνει στρατό στη Συρία

Russian President Vladimir Putin attends a session of the Crimean State Council Presidium in Yalta, Crimea, August 17, 2015. Putin visited Yalta in Crimea on Monday to promote tourism there, according to the Kremlin's website. REUTERS/Alexei Nikolsky/RIA Novosti/Kremlin ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS.

Το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

«Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα συζητήσει σήμερα, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό» μετέδιδαν νωρίτερα ΜΜΕ στη Μόσχα κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης του Κρεμλίνου, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αδυναμίας εξεύρεσης κοινής λύσης στο πλαίσιο της Γενικής Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Η βασική διαφορά των δύο πλευρών είναι ότι η Μόσχα υποστηρίζει το καθεστώς και τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τονίζοντας ότι ο Σύρος πρόεδρος πρέπει να αποτελεί μέρος της λύσης την επόμενη ημέρα, την ώρα που οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός γύρω από την Ουάσιγκτον αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προωθούν την απομάκρυνση του Άσαντ για την επαναφορά της σταθερότητας μετά την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Πηγή : newsbeast.gr