Σπάνια και ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έρχεται το Σαββατοκύριακο – Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει

Μια σπάνια και ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να εκδηλωθεί στη Γη το Σαββατοκύριακο, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) τα τμήματα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, GPS ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να επηρεαστούν στη λειτουργία τους.

Μάλιστα, το φαινόμενο μπορεί να κάνει ορατό το Βόρειο Σέλας στις ΗΠΑ, από την Αλαμπάμα μέχρι και την Καλιφόρνια.

Έτσι, η ΝΟΑΑ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν η Γη χτυπήθηκε από την υψηλότερη ποσότητά ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί για πάνω από μισό αιώνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν αναμένεται τα προβλήματα να έχουν μεγάλη διάρκεια ή να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα.

Σημειώνεται, πως η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι γνωστή ως μαγνητική καταιγίδα και είναι μια προσωρινή διαταραχή της γήινης μαγνητόσφαιρας που προκαλείται από ένα ωστικό κύμα του ηλιακού ανέμου.

Η διαταραχή που οδηγεί τη μαγνητική καταιγίδα μπορεί να είναι μια ηλιακή στεμματική εκτίναξη μάζας (CME) ή (πολύ λιγότερο σοβαρά) μια περιοχή συν-περιστρεφόμενης αλληλεπίδρασης (CIR), ένα υψηλής ταχύτητας ρεύμα ηλιακού ανέμου που προέρχεται από μια στεμματική οπή.

Pin It on Pinterest