Νεκρός ο Prince – Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή

84001108_84001103

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός Prince.

Ο καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ο Prince είχε νοσηλευτεί πριν μία εβδομάδα για γρίπη και πήρε εξιτήριο καθώς η κατάσταση του δεν ενέπνεε ανησυχία. Το θάνατο του μεγάλου μουσικού επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο Associated Press.

Ο Prince είχε κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Οσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.

Κατά την διάρκεια 40 χρόνων καριέρας, πούλησε περισσότερα από 100 εκατ. δίσκους.

Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τη χορεύτρια Mayte Garcia, από την οποία χώρισε το 2000 και τη δεύτερη με την Manuela Testolini, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2006.

Ο φυσικός πατέρας του Prince, John Nelson, ήταν μέλος του Prince Roger Trio, απ’ όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα «Prince». Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.

Σε μία δημοσκόπηση από το BBC τον Απρίλιο του 2010, ο Prince βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών. Ο Prince μπήκε επίσης στη λίστα στο περιοδικό Time το 2010, στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Δισκογραφία:

For You (1978)

Prince (1979)

Dirty Mind (1980)

Controversy (1981)

1999 (1982)

Purple Rain (1984)

Around the World in a Day (1985)

Parade (1986)

Sign o’ the Times (1987)

Lovesexy (1988)

Batman (1989)

Graffiti Bridge (1990)

Diamonds and Pearls (1991)

O(+>(1992)

Come (1994)

The Black Album (1994)

The Gold Experience (1995)

Chaos and Disorder (1996)

Emancipation (1996)

Crystal Ball (1998)

The Vault: Old Friends 4 Sale (1999)

Rave Un2 the Joy Fantastic (1999)

Rave In2 the Joy Fantastic (2001)

The Rainbow Children (2001)

One Nite Alone… (2002)

Xpectation (2003)

C-Note (2003)

N.E.W.S (2003)

Musicology (2004)

The Chocolate Invasion (2004)

The Slaughterhouse (2004)

3121 (2006)

Planet Earth (2007)

Lotusflow3r / MPLSound (2009)

20Ten (2010)