Νέα επιχείρηση κατά των Ρομά στο Πάρκο Αγ. Δημητρίου – Καθαρίστηκε και τοποθετήθηκε σιδερένιο πλέγμα στο ρέμα του Ροδινιού


Συνεργεία του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, κοινή παρέμβαση με στόχο την απομάκρυνση ομάδας Ρομά, που έχει εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του πάρκου του Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου και δημιουργούσε πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Νωρίς το πρωί, παρουσία του δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κου Μίλτου Παγκά και του τοπικού συμβούλου κου Κώστα Στυλιανού, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με έξι άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» της ΕΛΑΣ, απομάκρυναν τους Ρομά από το χώρο και στη συνέχεια διέκοψαν τις παροχές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του κτιρίου που έκανα αυθαίρετα χρήση το τελευταίο διάστημα, παραβιάζοντας της πόρτες του κτιρίου.

Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση σε διάστημα δεκαπέντε ημερών που πραγματοποιούν από κοινού οι υπηρεσίες του δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και αυτό φανερώνει τις προθέσεις της δημοτικής Αρχής, να διατηρήσει την αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας στην γειτονιά και παράλληλα να δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπλασης του πάρκου, με την δημιουργία χώρων άθλησης. Το θέμα αυτό αναμένεται να απασχολήσει προσεχώς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρόδου, καθώς υπάρχει η πρόθεση να παραχωρηθεί προς χρήση ο χώρος, σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κος Χατζηδιάκος επέβλεψε τον καθαρισμό και τα αποτελέσματα των εργασιών της τοποθέτησης σιδερένιου πλέγματος, κατά μήκος του ρέματος Ροδινιού στην κατάληξη του στην περιοχή του Καρακόνερου (Νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου), το οποίο επιβαρύνεται συνεχόμενα από αναλώσιμα πλαστικά υλικά, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

ag-dimitrios-3-1 ag-dimitrios-2 ag-dimitrios-1

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

19 Shares
Share19
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble