ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σε τραγική κατάσταση το Κτηματολόγιο Ρόδου»


Τα προβλήματα λειτουργίας του Κτηματολογίου της Ρόδου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος, παράλληλα, επισημαίνει και τα προβλήματα λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Τήλου-Χάλκης.

Ο Βουλευτής αναφέρεται στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών διοικητικής λειτουργίας και υποστήριξης που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας:

– Από τις 34 οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή, υπηρετούν μόνο 21 υπάλληλοι.

Υπάρχει ένας τοπογράφος, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν τρεις, και μία αρχειοθέτρια για να διαχειριστεί ένα τεράστιο, από πάσης πλευράς, αρχείο.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει υπάλληλος με ειδικότητα πληροφορικής.

– Η βάση δεδομένων δεν επικαιροποιείται εδώ και 4 χρόνια αφού χιλιάδες πράξεις δεν έχουν καταχωρηθεί και χιλιάδες άλλες πράξεις δεν έχουν τύχει της ανάλογης διεκπεραίωσης, κάτι που καθιστά δύσκολο έως αδύνατο τον έλεγχο από δικηγόρους.

-Δεν υπάρχει μηχανογράφηση ούτε στοιχειώδης μηχανοργάνωση στην υπηρεσία. Όλα μέχρι και σήμερα γράφονται «με το χέρι». Ακόμη και το πρωτόκολλο της υπηρεσίας.

– Δεν υπάρχουν ονομαστικά ευρετήρια διότι τα υπάρχοντα είναι παλαιά και μη ενημερωμένα. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να εντοπισθούν οι οφειλέτες του δημοσίου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια