Ο Μιχάλης Κόκκινος συναντά τους Δωδεκανησίους στη Μελβούρνη


Ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία για να εκπροσωπήσει την Ελληνική Πολιτεία και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στους επίσημους εορτασμούς και την παρέλαση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη καθώς και για να συναντήσει τους εκπροσώπους της ομογένειας στις πόλεις που θα επισκεφθεί, είχε συνάντηση συνεργασίας με τους εκπροσώπους των Δωδεκανησιακών σωματείων στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Η συνάντηση ήταν τετράωρη και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκανησιακά σωματεία, ενώ ο Μιχάλης Κόκκινος τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλία που προωθεί για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και πολιτισμού, για το νέο νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει για την λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και για το νέο νομοσχέδιο που θα βελτιώσει το σύστημα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για τους πατριώτες του εξωτερικού, οι οποίοι μπορούν στο πλαίσιο της επίσημης διαβούλευσης για τα νομοσχέδια αυτά, να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και να συμβάλουν οι ίδιοι στην κατάρτιση των νέων σχεδίων νόμου που τους ενδιαφέρουν.

Τους ενημέρωσε επίσης για το πιλοτικό πρόγραμμα που ήδη λειτουργεί μεταξύ του Γραφείου Αποδήμων του Δήμου Ρόδου και του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσελντορφ με σκοπό την λειτουργία του ΚΕΠ Αποδήμων για την εξυπηρέτησή τους. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί, στοχεύει στην  διασύνδεση των Ελληνικών Προξενείων σε όλο τον κόσμο με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι Έλληνες του εξωτερικού από όποιο μέρος του κόσμου βρίσκονται.

Οι εκπρόσωποι όλων των Δωδεκανησιακών σωματείων ζήτησαν να μάθουν για την κατάσταση στην μητέρα πατρίδα και ο Μιχάλης Κόκκινος τους ενημέρωσε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την βελτίωση της οικονομίας της και την έξοδο από την ανθρωπιστική κρίση που έχει φέρει η εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας. Παράλληλα τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η προσφυγική κρίση, την οποία προκάλεσαν οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή για συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τους λαούς.

Ο Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση καθώς και υπερήφανος που η πατρίδα μας για άλλη μία φορά στην ιστορία της, δίνει ένα παγκόσμιο παράδειγμα ανθρωπιάς, τιμώντας τον πολιτισμό της που πάντα υπήρξε ανθρωποκεντρικός. Κάλεσε τους Δωδεκανησίους να συνεχίσουν συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή της Αυστραλίας, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την διασφάλιση των δικαίων του παγκόσμιου Ελληνισμού.

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική για όλους τους Δωδεκανησίους της Μελβούρνης, αφενός γιατί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά συναντώντας έναν Δωδεκανήσιο, ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση και έχει αναλάβει την μεγάλη ευθύνη να φέρει την μητέρα πατρίδα όσο γίνεται πιό κοντά τους και αφετέρου γιατί ο κόσμος τελικά είναι πολύ μικρός και σχεδόν όλοι βρήκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο κοινούς γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και οι Δωδεκανήσιοι παραμένουν πάντα αδελφοί Δωδεκανήσιοι σε όλο τον κόσμο.

Dodekanisioi IMG_7988 IMG_7992

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια