Η δωρεά γίνεται εις μνήμην του φίλου της Λέσχης και επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου Αναστάσιου Καραμάριου.
Η εγκατάσταση θα γίνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι και για τον σκοπό αυτό η Λέσχη θα πραγματοποιήσει εκδρομή προκειμένου να παραστούν τα μέλη της στην παράδοση του καρδιογράφου.

Τα μέλη της Λέσχης θα παραστούν επίσης στην εγκατάσταση των δύο απινιδιστών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Λάρδο και στην Κατταβιά, αφού η εγκατάσταση περιλαμβάνεται στο κοινό πρόγραμμα της Λέσχης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ανακοινώθηκε από τη Λέσχη τον Ιούλιο 2015, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και η προμήθεια των απινιδιστών θα γίνει από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τη Λέσχη Λάιονς Ρόδου και τη Λέσχη «Ιπποκράτης» Κω.  Η Λέσχη Ρόδου προέβη ήδη στην αγορά και εγκατάσταση των δύο πρώτων απινιδιστών στη Νίσυρο.

Δύο απινιδιστές θα αγοραστούν από τη Λέσχη «Ιπποκράτης» Κω και θα εγκατασταθούν στην Πάτμο και Λειψούς τον Μάιο, που θα συνδυαστεί με αποστολή κλιμακίου γιατρών των Λεσχών Ρόδου και Κω για δωρεάν εξετάσεις των κατοίκων και έξη θα αγοραστούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις εγκατάστασης απινιδιστών, την εκπαίδευση και πιστοποίηση του προσωπικού, που θα μπορεί να χειρίζεται τη λειτουργία τους, θα αναλάβει η  Λέσχη Λάιονς Ρόδου, με φροντίδα του Προέδρου της ιατρού καρδιολόγου Παύλου Μπακίρη. Η όλη εκπαίδευση γίνεται με τη χορηγία της  Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, η οποία παρέχει δωρεάν τον εξοπλισμό εκπαίδευσης και αναλαμβάνει την έκδοση των βεβαιώσεων πιστοποίησης.

Η Λέσχη Λάιονς Ρόδου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, για την  προσφορά της αυτή στους κατοίκους της Δωδεκανήσου.