«Έφυγε» ο Τάσος Καραμάριος τα ξημερώματα


Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 80 ετών ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Τάσος Καραμάριος . Ο Τάσος Καραμάριος νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.
Το ήθος του και η σεμνότητα τον διέκριναν ανάμεσα στους πολίτες της Ρόδου και των Δωδεκανήσων για τα οποία αγωνίστηκε μέσα απο το αξίωμα του ως βουλευτής .
Γεννήθηκε το 1935 στη Σορωνή Ρόδου.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Χατζηγεωργίου. Έχουν δυο κόρες, την Λίλιαν Kαραμάριου-Δημητριάδη και τη Μιράντα Καραμάριου.
Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Ν.Δ. 6φορές στις εκλογές του 1989 ( Ιουνίου και Νοεμβρίου), του 1990, του 1996, του 2004 και του 2007. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κοσμήτορας της Βουλής επί 4 περιόδους, Εισαγγελέας βουλευτής στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του καλαμποκιού, και Μέλος των Επιτροπών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ορθοδοξίας και της Βορειοατλαντικής Συνέλευσης. Πρόεδρος της Ομάδας φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Μαρόκου και Μέλος των Ομάδων φιλίας Σερβίας-Μαυροβουνίου, Ουκρανίας, Γεωργίας και Σερβίας. Μέλος των Διαρκών Επιτροπών α) Παραγωγής και Εμπορίου, β) Κανονισμού της Βουλής και γ) της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και Τομεάρχης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ., και Μέλος των ΟΚΕ Αθλητισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης.
Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες
Διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Ρόδου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ρόδου, του Δημοσίου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Πρόεδρος των Αθλητικών Σωματείων ΠΑΕ Ρόδος, Κολοσσός Ρόδου, Ευκλής Σορωνής, Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, και Γενικός Γραμματέας στον Διαγόρα Ρόδου. Έγραψε τρία βιβλία «Γεωργία-Δάση και Ακτήμονες Καλλιεργητές» (1980), «Άρθρα Σκέψεις και Δωδ/κος Λαός» (1988), «Αναμνήσεις από τη Χώρα των Παραδόσεων», και άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Δωδεκανήσου.
Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θέση: Μέλος
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Θέση: Μέλος
Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Tραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας Θέση: Μέλος
Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής Θέση: Μέλος
Το ύστατο χαίρε θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι στον Τάσο Καραμάριο που «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 80 ετών .Η κηδεία θα γίνει αύριο Πέμπτη στην 1μμ στην Ιαλυσό .

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble