Δράσεις της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα Μέτρα


H Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική  απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια  του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  που έχει και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ.

Να απαντήσουμε στον νέο σφαγιασμό!

Τα μέτρα αυτά  θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και  θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση  της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς  και των παιδιών τους.Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτης της εξαθλίωσης!

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους.  Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους,  να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη! Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε ξενοδοχείο, εργοστάσιο, γιαπί, σούπερ μάρκετ, γραφείο, σε κάθε κλάδο σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και του συμμάχους της να  ισχυροποιήσουν  την κοινή δράση,  τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε  στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας.

Η κυβέρνηση φέρνει την Τετάρτη για ψήφιση στη Βουλή νέα μέτρα φωτιά για την λαϊκή οικογένεια.Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, όλο το λαό: Να απαντήσει αγωνιστικά, μαζικά, μαχητικά με οργάνωση της πάλης του μέσα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και τη μέρα ψήφισης στη Βουλή της 2ης δέσμης μέτρων του μνημονίου της βαρβαρότητας και της ντροπής αλλά και στη συνέχεια. Αρκετά με τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, τα ψέματα τους. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν ξεγελούν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο.

Όλοι και όλες στον αγώνα!

Σχεδιάζουμε την απάντησή μας σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δεν δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η Γραμματεία Ρόδου, την Τετάρτη 22 Ιούλη ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα, θα πραγματοποιήσει ολοήμερη πανεξόρμηση ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς γειτονιές και χωριά. Στις 6 το απόγευμα θα δώσει ραντεβού στην πλατεία της Κρεμαστής από όπου θα ξεκινήσει μαζική εξόρμηση προς τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια