Δείτε τη βόμβα που βρήκαν σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι! (φωτό & βίντεο)


Βρέθηκε βόμβα στο αεροσκάφος της Air France που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας. Οι κενυάτες έχουν εντοπίσει και δύο υπόπτους από τους επιβάτες τους οποίους και ανακρίνουν.
  Οι κενυατικές Αρχές ερεύνησαν το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους και εντόπισαν βόμβα την οποία και μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να την απενεργοποιήσουν. Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν με ανάρτησή τους στο facebook οι κενυατικές αρχές του αεροδρομίου
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία της χώρας ανακρίνει δύο επιβάτες της πτήσης ως υπόπτους.
Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας). H Air France εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωση ότι η εκκένωση του αεροπλάνου έγινε ομαλά και πως όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Δείτε εδώ τη στιγμή της εκκένωσης
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ αεροσκάφος της Air France λόγω υποψίας για βόμβα, ωστόσο, η είδηση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος πετούσε από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι αλλά αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Μομπάσα της Κένυα καθώς εντοπίστηκε σε μια από τις τουαλέτες του ένα ύποπτο αντικείμενο. 
Πρόκειται για ένα Boeing 777 το οποίο μετέφερε στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» στη γαλλική πρωτεύουσα 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα.
Πηγές από την γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως μια συσκευή, η οποία πιστεύεται πως είναι βόμβα, βρέθηκε μέσα στις τουαλέτες, γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα του αεροπλάνου να ζητήσει από τις αρχές της Κένυα να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.
Η συσκευή που βρέθηκε στο αεροσκάφος
Πιο αναλυτικά, ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
«Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI -Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών-εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε.
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα
Οι επιβάτες του Boeing 777 βγήκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble