Ξεκίνησε το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ με τον αγώνα «ΤΟ ΤΑΜΑ 2015»


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015 ΤΟΥ ΑΣΙΑΘΡ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΤΟ ΤΑΜΑ 2015»
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ

Το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2015 ξεκίνησε. Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου και σε αυτόν έλαβαν μέρος 12 σκάφη και περίπου 80 ιστιοπλόοι. Ήταν ο καθιερωμένος αγώνας «ΤΟ ΤΑΜΑ» με προορισμό τον Πανορμίτη της Σύμης και στα πλαίσια του έγινε και ο αγιασμός σκαφών και πληρωμάτων μπροστά στην ιερά μονή του Πανορμίτη.
Η 1η ιστιοδρομία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου. Τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάτω Πέτρες – Ρόδου στις 10:00π.μ. Ο άνεμος ήταν Νοτιοανατολικός και έπνεε με ένταση 8-12 κόμβους. Τα σκάφη μετά την εκκίνηση άνοιξαν τα μπαλόνια τους και κινήθηκαν στα πρίμα με μικρή διασπορά, βάζοντας πορεία προς τη Νήσο Σεσκλί, νότια της Σύμης. Η ένταση του ανέμου κράτησε και γρήγορα τα σκάφη έφτασαν κοντά στο Σεσκλί. Εκεί όλοι επέλεξαν να περάσουν νότια της νησίδας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν βόρεια, περνώντας το ακρωτήρι Πάτος έξω από τον όρμο του Πανορμίτη. Τα σκάφη κατέβασαν τα μπαλόνια τους και τερμάτισαν στα όρτσα νωρίς το μεσημέρι αντικρίζοντας τη μονή του Πανορμίτη. Μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι είχαν τερματίσει όλα τα σκάφη, τα οποία ελλιμενίστηκαν στην προβλήτα της μονής.
Πρώτο στην κατάταξη της 1ης ιστιοδρομίας ήταν το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, δεύτερο το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη και τρίτο το TUCACU με κυβερνήτη τον Κυριάκο Κλαδογένη.
Την επόμενη μέρα το πρωί, μετά το πέρας του εκκλησιασμού έγινε ο αγιασμός των σκαφών στην προβλήτα του Πανορμίτη στην οποία ήταν παρόντα όλα τα πληρώματα των σκαφών του αγώνα. Στον αγιασμό ήταν επίσης παρών και ο Λιμενάρχης Σύμης, ο οποίος μετά τον αγιασμό αντάλλαξε εθιμοτυπικά αναμνηστικές πλακέτες με τον Πρόεδρο του ΑΣΙΑΘΡ Σταμάτη Σταύρα, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την βοήθεια και την αρωγή που δείχνει το Λιμεναρχείο Σύμης και το προσωπικό του σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου.
Στη συνέχεια τα σκάφη αναχώρησαν και έξω από τον κόλπο του Πανορμίτη, δόθηκε στις 12:00 το μεσημέρι η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας. Ο άνεμος εξακολουθούσε και ήταν νοτιοανατολικός δυνατής έντασης που έφτανε και του 15-17 κόμβους, αλλά όσο τα σκάφη πλησίαζαν τη Ρόδο, η έντασή του μειωνόταν.
Πρώτο σκάφος της ιστιοδρομίας αναδείχθηκε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, δεύτερο ήταν το BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη και τρίτο ήταν το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.
Με τις δυο ιστιοδρομίες του αγώνα ΤΟ ΤΑΜΑ, ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα 2015 του ΑΣΙΑΘΡ, το οποίο αποτελείται από άλλους 6 αγώνες και συνολικά 18 ακόμη ιστιοδρομίες. Τα αποτελέσματα του αγώνα και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος 2015 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου – www.asiathr.gr. Επόμενος αγώνας του ΑΣΙΑΘΡ είναι ο αγώνας «ΣΥΜΗ 2015» το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble