Οι Ρόδιοι Εθνικοί γιόρτασαν τα ανθεστήρια στο Ροδίνι


Με τον Ήλιο σύμμαχο μέσα σε μια ανοιξιάτικη μέρα , οι Ρόδιοι Εθνικοί γιόρτασαν χθες το απόγευμα στο Ροδίνι τα Ανθεστήρια . Φίλοι και μέλη της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Ροδινιού, ακολούθησε η ιεροπραξία τιμώντας τον Θεό Διόνυσο και τη Θεά Άρτεμη  και με το πέρας της τελετής δοκιμάσαμε κόκκινο εκλεκτό κρασί όπως οι πρόγονοι μας συνοδευόμενο απο κεράσματα .

 

Τα Ανθεστήρια

Μεγάλη Αρχαία Ελληνική ετήσια εορτή προς τιμήν του Θεού Διονύσου, τελούμενη στην Αττική και σε πολλές Ιωνικές πόλεις. Τα Ανθεστήρια φέρονται επίσης με τη γενικότερη ονομασία «Διονύσια».

Ο εορτασμός τους στην Αρχαία Αθήνα τελούνταν την 11η ως και την 13η του μηνός Ανθεστηριώνος. Η πρώτη μέρα των Ανθεστηρίων ονομαζόταν «πιθοίγια». Ονομάστηκε έτσι από το γεγονός ότι την ημέρα αυτή ανοίγονταν και δοκιμάζονταν για πρώτη φορά οι πίθοι με τον οίνο της χρονιάς. Η δεύτερη μέρα των Ανθεστηρίων λεγόταν «Χόες», από το ομώνυμο οινοδοχείο και η τρίτη μέρα των Ανθεστηρίων ονομάζονταν «Χύτροι», επειδή την ημέρα προσφέρονταν αγγεία με άνθη, μαγειρεμένα λαχανικά και πανσπερμία σιτηρών. Επίσης, την τρίτη και τελευταία ημέρα εορτάζονταν τα Υδροφόρια προς τιμήν όσων χάθηκαν στον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

Στην Αρχαία Αθήνα όποτε γινόταν η εορτή αυτή κάθε χρόνο, οι Αθηναίοι δοκίμαζαν το νέο κρασί μέσα σε ατμόσφαιρα γενικής χαράς

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble