Μόνο αν τολμάτε – Γράφει η Μαρία Διάκου

Έρως ανήκατε μάχαν.

Ο έρωτας είναι μια αρρώστια και μια καταστροφή ,αλλά επιθυμητή καταστροφή.Ο άνθρωπος όταν ερωτεύεται χάνει την κρίση του αλλά μόνο σε ότι αφορά το πρόσωπο στο οποίο είναι ερωτευμένος .Υπάρχουν άραγε άνθρωποι που πιστεύουν πως μπορούν να βρουν το άλλο τους μισό; Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτή την ερώτηση γιατί όταν είσαι τόσο παθιασμένα ερωτευμένος είναι καλύτερα να περιμένεις να κατευνάσει ο έρωτας.
Στον έρωτα άντρες γυναίκες εκφράζουν το ίδιο συναίσθημα ανάμεσα τους , διότι ο έρωτας είναι μια εμπειρία που εμπλέκει μικρά τμήματα και περιορισμένες περιοχές του εγκεφάλου. Αλλά αυτές οι συγκεκριμένες περιοχές συνδέονται με διάφορες άλλες περιοχές του εγκεφάλου που προκαλούν μετά από καιρό την αγάπη.

Σε αυτό το σημείο οι περισσότερες σχέσεις αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και ισχυρές εντάσεις οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν στο χωρισμό ,αφού οι εκάστοτε σύντροφοι ξεκινούν μην έχουν γνώση των πράξεων τους ή έτσι τουλάχιστον τους βολεύει. Αλλά ξέρετε ποιους βολεύει περισσότερο ; Τους άντρες. Γιατί μετά από μια νύχτα συζητήσεων καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε εσείς οι ίδιες. ΟΧΙ δεν φταίμε μόνο εμείς για το χάος που επικρατεί στην σχέση μας. Μας αφήνουν να κατηγορούμε τον εαυτό μας για τα λάθη που δεν είχαμε σκοπό ποτέ να κάνουμε. Και έρχεται στο μυαλό σου η φράση << Μα ήταν όλα όσα ονειρεύτηκα >> όσο και αν ήταν το χρονικό του έρωτα θέλατε να είστε αυτό που ονειρεύτηκε. Θέλατε να ανταποκριθεί με πράξεις σε αυτά που έλεγε αλλά ποτέ δεν σας έδωσε τόσα κίνητρα ώστε να κάνετε τα λόγια του πράξεις .Δεν είμαστε εμείς λάθος αυτοί δεν έχουν το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν με τον αληθινό μας εαυτό. Τους σεβόμαστε αλλά επειδή τους σεβόμαστε εμείς δεν σημαίνει ότι μας σέβονται και αυτοί. Γιατί δεν σεβάστηκε κανένας να μας κατηγορήσει για όλα όσα ήμασταν και για όλα κατά αυτούς δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε.
Δεν θα γίνουμε ποτέ οι γυναίκες που φαντάστηκαν , θα είμαστε απλά κοινές θνητές όπως και αυτοί και θα κάνουμε όσα λάθη μας αρμόζουν.

Τώρα λοιπόν που ανοίξατε τα μάτια σε ότι βρίσκεται μπροστά σας , ερωτευτείτε μας για αυτά τα λάθη μας μόνο αν τολμάτε.

 

12767466_10208798164850863_24264532_nΜαρία Διάκου

Γεννήθηκα στον Χολαργό στις 8 Ιουνίου του 1994, μεγάλωσα στο νησί των ιπποτών και είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης .

Σπουδάζω στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .

Μιλάω Αγγλικά ,Γερμανικά και λατρεύω τον Γκολφ. Πολυετή συμμετοχή σε Πανελλήνια πρωταθλήματα αντρών – γυναικών παίδων πανπαίδων και κορασίδων , διεθνή αγώνες και το κυριότερο εκπροσώπησα το νησί μας τα Island Games το 2009 στην Φιλανδία.