Ζuki, Malloo, Ermi κ το κουτάβι Hibbas μοίρασαν χαμόγελα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ρόδου

Μια ιδιαίτερα όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσαν τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρόδου .

Τέσσερα πανέμορφα και άριστα εκπαιδευμένα σκυλάκια μαζί με την εκπαιδεύτρια τους Malloo retriever επισκέφτηκαν το ΕΕΕΚ Ρόδου και χάρισαν χαμόγελα στα παιδιά αλλά και τα ίδια τα σκυλάκια απόλαυσαν πολύ την βόλτα τους !

Σκύλος κ παιδί μια σχέση με πολλά οφέλη τόσο για τον σκύλο όσο κ για το παιδί.

Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού σε όλα επίπεδα όπως σωματικό(κινησιολογία),οργανικό(ενίσχυση ανοσοποιητικού) ψυχικό κ συναισθηματικό(καλύτερη συναισθηματική αντίληψη) και κοινωνικό (ισορροπημένη συμπεριφορά προς τα έξω)επίπεδο !!!
Με πολύ χαρά η εκπαιδεύτρια των υπέροχων τετράποδων φίλων Malloo retriever δέχτηκε  να παρουσιάσει την ομάδα  4 εκπαιδευμένων κ πολύ καλά κοινωνικοποιημένων σκύλων σε ασκήσεις βασικής υπακοής κ ευκινησίας agility με στόχο την ενδυνάμωση της επαφής μεταξύ σκύλων κ παιδιών(άτομα με ειδικές ανάγκες) μέσα απο το παιχνίδι κ το θέαμα!!!!
Η συνεργασία κ το περιβάλλον για την δίωρη παραμονή στον χώρο του σχολείου ήταν εξαιρετική !

Τα παιδιά κ τα σκυλιά συνεργάστηκαν άψογα , μια διαδικασια χωρίς πολλά λόγια αλλά με μια κοινή γλωσσά την ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ που δίδαξε την συνεργασία ,την αγάπη, τον σεβασμό κ οτι όταν θελουμε να επικοινωνήσουμε, μπορούμε τελικά γιατί υπάρχει πάντα ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας που άφορα όλους μας, η θετική μας σκέψη κ το σώμα μας!

Η γλώσσα του σώματος άλλωστε είναι κ ο τρόπος που εκπαιδεύονται οι σκύλοι.

 

ΦωτογραφίεςIoanna Chatzidiakou

Pin It on Pinterest

Share This