Η Ζωή που έδωσε… ζωή σε πέντε ανθρώπους!

Η Ζωή έδωσε ζωή. Η 37χρονη αισθητικός από τον Πύργο νοσηλευόταν με βαρύτατη εγκεφαλική αιμορραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/11.
Το Σάββατο υποβλήθηκε σε ειδικά τεστ που επιβάλλει η νομοθεσία , όπου και διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.Η οικογένεια ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό και δεν δίστασε ούτε λεπτό να δώσει τη συγκατάθεσή της για τη δωρεά οργάνων της άτυχης Ζωής.
Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής, η Ζωή Μπεκρή χάρισε ζωή σε 5 συνανθρώπους μας, εντός εκτός Ελλάδος, ενώ στήθηκαν αερογέφυρες ζωής μέσω Αράξου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας προσήλθε ομάδα γιατρών από τη Γερμανία για να παραλάβει τους πνεύμονες για ασθενή στο Ανόβερο. Μέσω του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η καρδιά της 37χρονης χτυπά πλέον στο στήθος 29χρονης, η οποία βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη εδώ και δυόμισι χρόνια. Γιατροί από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης πήραν το ήπαρ που δόθηκε σε 64χρονο από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι δύο νεφροί μεταμοσχεύτηκαν σε 15χρονο αγόρι από τη Θεσσαλονίκη και 48χρονο Αθηναίο, ο οποίος έκανε αιμοκάθαρση επί 15 χρόνια.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής» και ιδιαίτερα την οικογένεια της δότριας.
Όπως ανέφερε, «η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη της εκλιπούσης και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά της. Σε μια περίοδο που η δωρεά οργάνων στην Ελλάδα βρίσκεται σε τρομερή ύφεση και δεν υποστηρίζεται από το υπάρχον σύστημα υγείας, τέτοια περιστατικά άριστης συνεργασίας ιατρών και επαγγελματιών υγείας μάς δίνουν την ελπίδα ότι οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να ανακάμψουν προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων μας».

Πηγή: thetoc.gr

Pin It on Pinterest

Share This