Υψηλός κίνδυνος πυρκαϊάς αύριο στα Δωδεκάνησα

Σε αρκετές περιοχές της χώρας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, είναι υψηλός λόγω των ανέμων και των μεγάλων θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τις 13 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός (κατηγορία 3) κίνδυνος φωτιάς στις εξής περιοχές:

Αττική
Εύβοια
Λέσβος
Χίος
Σάμος
Ικαρία
Νησιά Δωδεκανήσου 
Κρήτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.