Κάλυμνος: Χριστουγεννιάτικα Χωριά, Παραμύθια και … αναρριχητής Άγιος Βασίλης

Οι σύλλογοι γονέων των Δημοτικών Σχολείων Πανόρμου και 1ου Πόθιας (Παρθεναγωγείο), αλλά και ο σύλλογος Τριτέκνων Καλύμνου, άνοιξαν  με πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, που έρχονται σε λίγες μέρες.

Δύο πανέμορφοι χώροι, δύο Χριστουγεννιάτικα Χωριά, στήθηκαν στην Πλατεία Επαρχείου και στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως, για να προσφέρουν σε μικρούς αλλά και μεγάλους, την εορταστική διάθεση για τις μέρες που πλησιάζουν, ενώ στο 2ο ΔΣ η Γεωργία Ηρακλή μάγεψε για ακόμη μια φορά μικρούς και μεγάλους, με την “θεατρική” αφήγηση των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Απ’ όλα είχε το Χριστουγεννιάτικο αυτό διήμερο, (τριήμερο για το 1ο ΔΣ), που έδωσε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, τόσο απαραίτητη στις “μουντές” μέρες που ζούμε.

Αναρριχήθηκε ο … Άγιος Βασίλης

Έκπληξη βέβαια προκάλεσε σε όλους η καθιερωμένη άφιξη του Αγίου Βασίλη, ο οποίος δεν ήλθε με έλκηθρο, όπως θέλει η παράδοση αλλά φέτος έφτασε  … από τα ψηλά! Στο πνεύμα της παράδοσης που δημιουργήθηκε στο νησί, αφού θεωρείται πλέον η “Μέκα της παγκόσμιας Αναρρίχησης”, ο Άγιος των Χριστουγέννων έκανε την εμφάνισή του από την κορυφή του Επαρχείου, ως αναρριχητής μαζί με τους βοηθούς του, κατεβαίνοντας με τα σχοινιά τον ψηλό τοίχο του κτηρίου. Μάλιστα με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε την Κυριακή το απόγευμα, δείχνοντας σε όλους πόσο έχει “μπει” για τα καλά στη ζωή του νησιού η αναρρίχηση, την οποία μάλιστα οι μαθητές του ΔΣ στον Πάνορμο, εξασκούν με μαθήματα πάνω σ’ αυτό το άθλημα.

Την Κυριακή  το μεσημέρι ο Σύλλογος Τριτέκνων Καλύμνου, “επιστράτευσε” την “παραμυθού” Γεωργία Ηρακλή, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την μαγεία της παραμυθικής της αφήγησης, μιας θεατρικής πράξης που συνοδεύεται από ήχο και κίνηση και μεταφέρει στην “παραμυθοχώρα” της παιδικής αθωότητας.

“Παλμός της Καλύμνου”