Χρήστος Τσάκωνας:”Το Μάαστριχτ, ο Ευρωμονόδρομος και οι «φίλοι» των Πυροσβεστών”

Το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το παράνομο των περικοπών των μισθών και των συντάξεων των Πυροσβεστών με το 3ο μνημόνιο, οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κύριοι Κόνσολας (ΝΔ), Γάκης(ΣΥΡΙΖΑ), και η κυρία Ιατρίδη (ΑΝΕΛ), των οποίων τα κόμματα υπεραμύνονται της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ, «διαγκωνίζονται» για το ποιος στηρίζει την επιστροφή μέρους χρημάτων του 3ου Μνημονίου, που κόπηκαν με τα μέτρα-σφαγείο που πήρε η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ σε βάρος των Πυροσβεστών και του λαού.

Από λόγια έχουμε χορτάσει και από την ίδια ταχτική, του υποσχόμενου στην αντιπολίτευση και του «υπευθύνου» στην κυβέρνηση!. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης ενώ ψήφισαν τα μέτρα, τώρα «υπόσχονται» και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση!!. Το «γαϊτανάκι» της εναλλαγής του «καλού» και του «κακού» καλά κρατεί εδώ και δεκαετίες με την κατάσταση να παραμένει ίδια και απαράλλαχτη και τις υποσχέσεις να αθετούνται με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας!.

Τι είναι λοιπόν αυτό που ως «κόκκινη κλωστή» συνδέει όλους αυτούς που ενώ δείχνουν να διαφέρουν αντιπολιτευόμενοι συμφωνούν απόλυτα συμπολιτευόμενοι?. Η «κόκκινη κλωστή» που τους συνδέει όλους και κρύβουν επιμελώς είναι μία: η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συμφωνίες που ΟΛΟΙ έχουν υπογράψει με κυρίαρχη αυτήν του Μάαστριχτ, όπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ (ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνούν απόλυτα!.

Αντιστέκεται «στις ισοπεδωτικές πολιτικές» ισχυρίζεται ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Γάκης. Οι «ισοπεδωτικές» πολιτικές όμως δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά εφαρμόστηκαν μετά από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ και τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες που ακολούθησαν και αποτελούν  κατευθύνσεις υποχρεωτικές για όσους τις υπέγραψαν και μια από τις υπόγραφες είναι και αυτή του κόμματος του κ. Γάκη!.

Οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων επιβάλλονται από την τρόϊκα, δηλαδή, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόκειται δηλαδή για αποφάσεις που επιβάλλει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία στηρίζει το κόμμα του κ. Γάκη και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, του Κυρίου Κόνσολα και της κυρίας Ιατρίδη.

Οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, οι χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερεργασίας, οι τρεις (3) μορφές απασχόλησης (μόνιμοι, 5ετείς, εποχικοί), προέκυψαν από την επιβολή μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» όπως επικαλούνταν όλες οι κυβερνήσεις, στις  πολιτικές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε τι λοιπόν «αντιστέκεται» ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Γάκη όταν συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση?. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο να επικαλείται «αντίσταση» ενώ η βασική συνθήκη (Μάαστριχτ) που αλυσόδεσε το λαό μας φέρει φαρδιά-πλατειά την υπογραφή του Κόμματος του, που ακόμη και σήμερα υπεραμύνεται της Ε.Ε –ΟΝΕ.?

Δεν μας λένε λοιπόν κάτι νέο οι βουλευτές της κυβέρνησης (Κόνσολας) και της αντιπολίτευσης (Γάκης, Ιατρίδη), τα έχουμε ξανακούσει από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ακριβώς τα ίδια λόγια που έκρυβαν τον υπεύθυνο, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι αντίσταση δεν γίνεται με υποκλίσεις στους δημίους του λαού μας, που είναι η Ε.Ε – ΟΝΕ, ούτε με την καλλιέργεια αυταπατών στο λαό ότι θα λυθούν τα προβλήματα του και κατ’ επέκταση των Πυροσβεστών, από αυτούς που τα επιβάλλουν και από αυτούς που τους στηρίζουν.

Οι Πυροσβέστες κερδίσαμε ό,τι δικαιώματα έχουμε μετά από αγώνες· και εκεί ένα Κόμμα έμενε αταλάντευτο, στηρίζοντας μας,  χωρίς να αλλάζει λόγια και χωρίς να σπέρνει αυταπάτες, το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ τα είχε πει από το 1992 όταν το κόμμα του κ. Γάκη ψήφιζε το Μάαστριχτ, τα έλεγε το 1998 όταν φόρτωναν στο Πυροσβεστικό Σώμα τη δασοπροστασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να «πιαστούν» οι δείκτες εισόδου στην ΟΝΕ την οποία στηρίζει το Κόμμα του κ. Γάκη. Τα έλεγε όταν «φώναζε» ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ!! καλώντας το λαό να αντισταθεί, όταν το κόμμα του κ. Γάκη μαζί με όλους τους υπόλοιπους μας κατηγορούσαν για «αντιευρωπαϊσμό».

Η επιβολή των μέτρων στους εργαζόμενους σχετίζεται με την κρίση του καπιταλισμού, όπου τα βάρη της διάσωσης των καπιταλιστών ρίχνονται στο λαό. Η πάλη λοιπόν ενάντια στα μέτρα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, δεν μπορεί να κρύβει τους «ενόχους», και να μην δίνει προοπτική, γιατί ο αγώνας του λαού πρέπει να έχει ως επιστέγασμα  μια δίκαιη κοινωνία που μόνο ο Σοσιαλισμός μπορεί να εγγυηθεί για τον εργαζόμενο λαό.

Οι Πυροσβέστες κέρδισαν γιατί έδωσαν έναν δικαστικό αγώνα που δεν θα μείνει στα χαρτιά αν δεν δοθούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα τους και το ΚΚΕ θα είναι εκεί στο πλευρό τους, όπως πάντα.

Με τιμή

Τσάκωνας Χρήστος

Πρώην πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ρόδου και Δωδεκανήσου

μέλος της Τ.Ο Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Pin It on Pinterest