Το εστιατόριο Botrini’s Rodi στη Ρόδο πήρε τον έναν Χρυσό Σκούφο !

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και στις λεπτές γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ… στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.

H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός και έγινε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της εκδότριας του Αθηνοράματος Άννης Ηλιοπούλου.

Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco – Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.

Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι από το χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. O φωτογραφικός φακός του govastileto.gr συνάντησε την Κάτια Δανδουλάκη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Γωγώ Μπρέμπου και πολλούς άλλους.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη».

Οι φετινοί «Χρυσοί Σκούφοι» απονεμήθηκαν στα εστιατόρια:

1. Etrusco (Κέρκυρα) με 16.5 και δύο σκούφοι

2. Βαρούλκο (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος

3. Botrini’s (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος

4. Funky Gourmet (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος

5. Hytra (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος

6. Σπονδή (Αθήνα) με 16/20 και 1 σκούφος

7. Squirrel (Χαλκιδική) με 16/20 και 1 σκούφος

8. Γαλάζια Hytra (Αθήνα Ξεν. «Astir Palace») με 15,50/20 και 1 σκούφος

9. Διόνυσος (Κρήτη Ξεν. «Elounda Beach») με 15,50/20 και 1 σκούφος

10. Matsuhisa Athens (Αθήνα Ξεν. «Astir Palace») με 15,50/20 και 1 σκούφος

11. Matsuhisa Mykonos (Μύκονος Ξεν. «Belvedere») με 15,50/20 και 1 σκούφος

12. Abovo (Αθήνα) με 15/20 και 1 σκούφος

13. Alfredo’s Grand Dining (Θεσσαλονίκη) με 15/20 και 1 σκούφος

14. Anassa (Θεσσαλονίκη) με 15/20 και 1 σκούφος

15. Bill & Coo (Μύκονος) με 15/20 και 1 σκούφος

16. Botrini’s Rodi (Ρόδος) με 15/20 και 1 σκούφος

17. Calypso (Κρήτη Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel») με 15/20 και 1 σκούφος

18. Κουκούμαβλος (Σαντορίνη) με 15/20 και 1 σκούφος

19. Ντοµάτα (Χαλκιδική «Sani Resort») με 15/20 και 1 σκούφος

20. Old Mill (Κρήτη Ξεν. «Elounda Mare») με 15/20 και 1 σκούφος

21. Σελήνη (Σαντορίνη) με 15/20 και 1 σκούφος

22. Tudor Hall – Σωτήρης ­Ευαγγέλου (Αθήνα Ξεν. «King George») με 15/20 και 1 σκούφος

23. Water Restaurant (Χαλκιδική «Sani Resort») με 15/20 και 1 σκούφος

Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.

Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Πηγή : athinorama.gr